Οριακή υποχώρηση στις ευρωαγορές

Διστακτικό άνοιγμα στις ευρωαγορές, καθώς η εποχιακή συγκυρία, σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα του κλάδου τεχνολογίας στις ΗΠΑ και τις επίμονα υψηλές πετρελαϊκές τιμές, περιορίζουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές των μετοχικών τίτλων στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η εποχιακή συγκυρία, σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα του κλάδου τεχνολογίας στις ΗΠΑ και τις επίμονα υψηλές πετρελαϊκές τιμές, περιορίζουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο οι επενδυτές δεν καλωσόρισαν την είδηση εξαγοράς επιχειρηματικής μονάδας της φαρμακευτικής Roche από τη δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία του κόσμου, γερμανική Bayer AG έναντι 2,38 δισ. ευρώ, οδηγώντας τη μετοχή της σε αρνητικό έδαφος.

Έντονη αρνητική τροχιά διαγράφει και η μετοχή της Banco Comercial, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Πορτογαλίας, έπειτα από ανακοίνωση της Caixa Geral de Depositos SA πως θα διαθέσει 110 εκατ. μετοχές της Commercial μέσα στο επόμενο διήμερο.

Αναλυτικότερα, ελαφρά υποχώρηση 0,16% σημειώνει ο δείκτης DAX του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης στις 3.859,96 μονάδες, οριακές απώλειες κατά 0,11% εμφανίζει και ο γαλλικός δείκτης CAC 40, ενώ ο δείκτης FTSE 100 του βρετανικού χρηματιστηρίου παραμένει σταθερός, στα επίπεδα της Παρασκευής, στις 4.339,2 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v