Τεχνολογικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Με μικρές απώλειες άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η άσχημη εικόνα που παρουσίασε ο τεχνολογικός τομέας στις ΗΠΑ βαραίνει αρνητικά την αγορά, έπειτα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα β’ τριμήνου της Intel και την υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη του 2004.

Μικρές απώλειες εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η άσχημη εικόνα που παρουσίασε ο τεχνολογικός τομέας στις ΗΠΑ επιδρά αρνητικά έπειτα και από τα απογοητευτικά αποτελέσματα β’ τριμήνου της Intel και την υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη του 2004.

Παράλληλα, η αύξηση στις τιμές του πετρελαίου, σε επίπεδα μεγαλύτερα των 41 δολαρίων ανά βαρέλι, που αποτελεί υψηλό έξι εβδομάδων, προκαλεί νέες ανησυχίες στην ευρωπαϊκή επενδυτική κοινότητα.



Επίσης, οι επενδυτές περιμένουν με αγωνία τη σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Nokia, ύστερα από την προειδοποίηση για τα κέρδη β’ τριμήνου που εξέδωσε η εταιρία τον Απρίλιο.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί κατά 0,30% στις 4.359 μονάδες. Ο DAX και ο CAC χάνουν 0,32%, στις 3.886 μονάδες, και 0,15%, στις 3.643 μονάδες, αντιστοίχως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v