Κέρδη για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο στην Philips

Η Philips, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης στην Ευρώπη, ανακοίνωσε το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών και προέβλεψε περαιτέρω ανάπτυξη στο β’ εξάμηνο του έτους.

Κέρδη για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο στην Philips
Η Royal Philips Electronics, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης στην Ευρώπη, ανακοίνωσε το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών χάρη στις πωλήσεις ημιαγωγών και επίπεδων οθονών και προέβλεψε ανάπτυξη στο β’ εξάμηνο του έτους.

Τα καθαρά κέρδη β’ τριμήνου εκτινάχθηκαν στα 616 εκατ. ευρώ ή 48 σεντς ανά μετοχή έναντι 42 εκατ. ευρώ ή 3 σεντς στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα κέρδη και οι πωλήσεις ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η Philips, μετά από τρία χρόνια περικοπών των δαπανών, ευνοείται τώρα από την ανάκαμψη των πωλήσεων ημιαγωγών για την κινητή τηλεφωνία και τις συσκευές DVD, καθώς και τηλεοράσεων με επίπεδη οθόνη.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Gerard Kleisterlee, έχει φέρει κέρδη σε όλες τις μονάδες της Philips, καταργώντας το ένα πέμπτο του εργατικού δυναμικού από το 2001 που ανέλαβε CEO της επιχείρησης.

Οι επενδυτές περιμένουν τώρα να συνεχιστεί η ανάπτυξη κερδών από τις πωλήσεις περισσότερων προϊόντων και όχι από τις περικοπές των δαπανών.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι η εταιρία θα ανακοινώσει καθαρά κέρδη β’ τριμήνου της τάξης των 557 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις 6,91 δισ. ευρώ, βάση έρευνας του πρακτορείου Bloomberg.

Η εταιρία προβλέπει ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις ημιαγωγών στο γ’ τρίμηνο θα κινηθούν με διψήφια αύξηση στο γ’ τρίμηνο.

Για το σύνολο του έτους, οι αναλυτές του Bloomberg περιμένουν καθαρά κέρδη της τάξης των 2,38 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v