Οι υποβαθμίσεις πιέζουν τις ευρωαγορές (update)

Σε χαμηλότερα επίπεδα άνοιξαν την εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η Merrill Lynch συμβούλευσε τους επενδυτές να μειώσουν το άνοιγμα στον κλάδο ημιαγωγών, ενώ η Goldman Sachs υποβάθμισε τη σύστασή της για τα διεθνή χρηματιστήρια.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται την πρώτη χρηματιστηριακή ημέρα της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η Merrill Lynch συμβούλευσε τους επενδυτές να μειώσουν το άνοιγμα στον κλάδο ημιαγωγών, ενώ η Goldman Sachs υποβάθμισε τη σύστασή της για τα διεθνή χρηματιστήρια.

Η Merrill Lynch μείωσε τη σύστασή της για τη διεθνή βιομηχανία ημιαγωγών σε ”υποστάθμιση” από ”υπερστάθμιση” θεωρώντας ότι ο κλάδος δεν έχει ανοδικά περιθώρια από τα επίπεδα στα οποία κινείται και οι μετοχές μπορεί να υποχωρήσουν περαιτέρω, όπως αναφέρει ο οίκος σε ενημέρωση των πελατών του.

Η Goldman υποβάθμισε την επενδυτική προοπτική για τα διεθνή χρηματιστήρια σε ”ουδέτερη” από ”ελκυστική”, εξαιτίας της επιβράδυνσης στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών κερδών.

Οι διαχειριστές κεφαλαίων ανά τον πλανήτη θα πρέπει να μειώσουν το άνοιγμα στις ευρωπαϊκές μετοχές που είναι οι πλέον ευαίσθητες στον οικονομικό κύκλο, όπως οι λιανικές πωλήσεις, οι αεροπορικές και το hardware της τεχνολογίας, όπως ανέφερε ο οίκος.

Στον αντίποδα, η UBS αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Munich Re, της μεγαλύτερης εταιρίας αντασφαλίσεων στον κόσμο, σε ”ουδέτερη” από ”μείωση.”

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μετοχή της Marks & Spencer, μετά την ανακοίνωση επιστροφής ρευστού στους μετόχους, μείωσης του κόστους και πώλησης της τραπεζικής μονάδας της.

Χάρη στην M&S, ο κλάδος λιανικής στο λονδρέζικο χρηματιστήριο συγκεντρώνει έντονο ενδιαφέρον. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,52% στις 4.371 μονάδες. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,59% στις 3.901 μονάδες, ενώ ο CAC στο Παρίσι 0,18% στις 3.661 μονάδες.

Ανοιγμα σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα προοιωνίζουν τα futures για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Ο δείκτης Standard & Poor’s εμφάνισε την περασμένη εβδομάδα την τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση, εξαιτίας των απογοητευτικών αποτελεσμάτων από κορυφαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις αυτής της εβδομάδας, που περιλαμβάνουν την κερδοφορία της Intel και θα καθορίσουν κατά τους αναλυτές κατά πόσον υπάρχουν περαιτέρω ανοδικά περιθώρια στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v