Περιορίζουν απώλειες οι ευρωαγορές μετά την GE

Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της μεγαλύτερης εταιρίας στον κόσμο, της General Electric, και η σταθεροποίηση του πετρελαίου οδηγούν σε περιορισμό των απωλειών στις ευρωαγορές και αναμένεται να στηρίξουν σε ανάκαμψη τους δείκτης της Wall.

Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της μεγαλύτερης εταιρίας στον κόσμο, της General Electric, και η σταθεροποίηση του πετρελαίου, που είχε νωρίτερα ξεπεράσει και πάλι τα 40 δολάρια, οδήγησαν σε περιορισμό των απωλειών τις ευρωαγορές και προβλέπεται να στηρίξουν σε ανάκαμψη τους δείκτης της Wall.

Οι χθεσινές απώλειες της Wall Street και η νέα άνοδος των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 40 δολάρια στη Νέα Υόρκη το πρωί, άσκησαν σημαντικές πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές μέχρι το μεσημέρι, που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της GE.

Στις πρωινές απώλειες πρωτοστάτησε ο κλάδος λιανικών πωλήσεων, μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών πωλήσεων από την L’Oreal και προειδοποίησης για τα ετήσια κέρδη από την Carrefour.

Τα στοιχεία των δύο εταιριών προκάλεσαν ευρύτερη επιδείνωση της επενδυτικής ψυχολογίας, καθώς επικρατούν ανησυχίες ότι οι καταναλωτικές δαπάνες δεν θα είναι τόσο δυνατές όσο αναμένεται.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί οριακά 0,01% στις 4.380 μονάδες, ενώ ο CAC χάνει 0,35% στις 3.657 μονάδες. Ο DAX επανήλθε πάνω από τις 3.900 μονάδες και κινείται με πτώση 0,35% στις 3.920 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX απώλεσε το πρωί το επίπεδο στήριξης των 3.900 μονάδων καθώς υπέστη επιπλέον πιέσεις από εγχώριες επιχειρηματικές εξελίξεις, όπως η υποβάθμιση της μετοχής της Henkel από την Goldman Sachs σε ”ευξυγράμμιση” από ”υπερ-απόδοση” εξαιτίας της πρόβλεψης για μείωση των καταναλωτικών δαπανών.

Και η Heineken υποβαθμίστηκε από την Lehman Brothers σε ”υποστάθμιση” από ”ίση στάθμιση” λόγω αμφιβολιών για την πορεία της στην αμερικανική αγορά.

Τάσεις ανάκαμψης μετά την χθεσινή βύθιση, προοιωνίζουν οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των δεικτών της Wall Street.

Η αγορά προβλέπεται να βρει στήριξη στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της General Electric, που θεωρείται από πολλούς επενδυτές βαρόμετρο της οικονομικής δραστηριότητας, εξαιτίας του εύρους των επιχειρήσεών της.

Στο μακρο-οικονομικό επίπεδο θα ανακοινωθούν τα αποθέματα χονδρικής. Οι αναλυτές, βάση δημοσκόπησης του Bloomberg News, περιμένουν ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν 0,5% τον Μάιο, με άνοδο για όγδοο μήνα στους τελευταίους εννέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v