Nokia: Απαισιόδοξη για πωλήσεις, κέρδη γ΄ τριμήνου

Απαισιόδοξη για την πορεία τόσο των πωλήσεων όσο και των κερδών της στο γ΄ τρίμηνο του 2004 εμφανίστηκε η Nokia, ενώ αυξημένα στα 712 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της για το β΄ εξάμηνο του 2004.

Nokia: Απαισιόδοξη για πωλήσεις, κέρδη γ΄ τριμήνου
Απαισιόδοξη για την πορεία τόσο των πωλήσεων όσο και των κερδών της στο γ΄ τρίμηνο του 2004 εμφανίστηκε η Nokia.

Πιο συγκεκριμένα, η φινλανδική εταιρία προέβλεψε ότι τα κέρδη ανά μετοχή της θα κινηθούν μεταξύ 8 και 10 σεντς, έναντι 17 σεντς την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ για τις πωλήσεις της εκτίμησε ότι θα ανέλθουν στα 6,6 δισ. ευρώ.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις, σύμφωνα με τη Νokia, αποδίδονται στον αυξημένο ανταγωνισμό που αναμένεται να αντιμετωπίσει η εταιρία.

Εξάλλου, αυξημένα στα 712 εκατ. ευρώ ή 15 σεντς ανά μετοχή διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Nokia για το β΄ εξάμηνο του 2004, έναντι 624 εκατ. ευρώ ή 13 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αντίθετα, μειωμένες στα 6,64 δισ. ευρώ ήταν οι πωλήσεις της εταιρίας στο β΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, όταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο είχαν ανέλθει στα 7,02 δισ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της Nokia βρίσκονται στη ”μέση” του εύρους των εκτιμήσεων μερίδας αναλυτών, αλλά και της διοίκησης της φινλανδικής εταιρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές της εταιρίας υποχώρησαν έως και 15% στο Χρηματιστήριο του Ελσίνκι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v