Αρνητικές εκτιμήσεις από Κομισιόν για ευρωζώνη

Περιέκοψε στο εύρος 0,3%, έως 0,7% τις εκτιμήσεις της η Κομισιόν για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη το γ΄ τρίμηνο του 2004, ενώ, αύξηση 0,6%, σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2003, σημείωσε το ΑΕΠ στην ευρωζώνη το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Αρνητικές εκτιμήσεις από Κομισιόν για ευρωζώνη
Περιέκοψε η Κομισιόν τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη στο γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, επισημαίνοντας ότι η καταναλωτική δαπάνη φαίνεται να χάνει τη δυναμική της.

Πιο συγκεκριμένα, προέβλεψε ότι το εύρος της ανάπτυξης στην ευρωζώνη θα κινηθεί μεταξύ 0,3% και 0,7%, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων που μιλούσαν για 0,4% έως 0,8%.

Εξάλλου, με τον υψηλότερο ρυθμό στα τελευταία τρία έτη αυξήθηκε το ΑΕΠ α΄ τριμήνου στην ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Ειδικότερα, ενισχύθηκε κατά 0,6% σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2003, όταν είχε αυξηθεί με ρυθμό 0,4%.

Ανάλογα αυξητικά κινήθηκε και σε ετήσιο επίπεδο, αφού ”έτρεξε” με ρυθμό 1,3%, σε συνάφεια με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι ίδιοι εξέφρασαν την συγκρατημένη αισιοδοξία τους για τα μεγέθη, τονίζοντας πως η αύξηση των μεγεθών είναι περιορισμένη, πλην όμως σταθερή, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στα θετικά ”σινιάλα” που λαμβάνουν από τους δείκτες βιομηχανικής παραγωγής και καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v