Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 2 εβδομάδων η Ευρώπη

Διευρύνουν τις απώλειές τους οι ευρωπαϊκές αγορές, με τη μετοχή της BP να βυθίζεται, εκ νέου, σε χαμηλό 14 ετών και να παρασύρει σε πτώση το σύνολο του πετρελαϊκού κλάδο. Πτωτικά τα futures Wall Street.

Σε νέο χαμηλό δύο εβδομάδων διολισθαίνουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον πετρελαϊκό κλάδο να βρίσκεται στην αιχμή των ρευστοποιήσεων και τη μετοχή της BP να υποχωρεί σε νέο χαμηλό 14 ετών σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 6,5%.

Παράλληλα νέα διεύρυνση καταγράφεται στα CDS των 5ετών ομολόγων της BP, τα οποία ενισχύονται κατά 19 μονάδες βάσης, φθάνοντας στις 555 μονάδες βάσης, καθώς συνεχώς αυξάνει το κόστος της προσπάθειας καθαρισμού του Κόλπου του Μεξικού.

Η BP παρασύρει σε απώλειες το σύνολο του πετρελαϊκού κλάδου, με τους τίτλους των BG Group, Royal Dutch Shell και Total να υποχωρούν μεταξύ 1% και 1,9%.

Πτώση 0,5% για τον FTSEurofirst 300 στο επίπεδο των 1.015,54 μονάδων, με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

«Πρόκειται για νευρικές συνεδριάσεις εν αναμονή της συνόδου του G20 το σαββατοκύριακο και κανείς δεν θέλει να αυξήσει τις θέσεις του πριν από αυτήν», τονίζει στο Reuters ο κ. Justin Urquhart Steward, επικεφαλής της Seven Investment Management.

Στον αντίποδα ανοδικές τάσεις επικρατούν στις τραπεζικές μετοχές, μετά τις ισχυρές απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων, καθώς η συμφωνία για την μεταρρύθμιση της Wall Street μοιάζει λιγότερο «επιθετική» απ’ ότι αρχικά αναμενόταν. Κέρδη από 1,1% έως 1,8% για τους τίτλους των HSBC, Banco Santander και Societe Generale.

Απώλειες 0,71% για τον DAX 30 στις 6.071,97 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 0,64% στις 5.057,63 μονάδες και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται κατά 0,63% στις 3.533,05 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις εξακολουθούν να επικρατούν και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου. Απώλειες 0,28% για τον ισπανικό IBEX 35, με τον πορτογαλικό PSI 20 να υποχωρεί κατά 0,37% και τον ιταλικό FTSE MIB να κινείται κατά 0,18% χαμηλότερα.

Σε τροχιά υποχώρησης κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street. Πτώση 0,25% για Dow Jones, 0,3% για S&P 500 και 0,4% για τον Nasdaq.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στην ανακοίνωση της πορείας του αμερικανικού ΑΕΠ στο α’ τρίμηνο, καθώς και του δείκτη εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v