Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κι όμως, η ζήτηση για πολυτελή οχήματα αυξάνεται

Αψηφώντας την κρίση, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες προχωρούν σε αύξηση των εργατικού τους δυναμικού για να καλύψουν την απροσδόκητα αυξημένη ζήτηση για πολυτελή αυτοκίνητα.

Κι όμως, η ζήτηση για πολυτελή οχήματα αυξάνεται
Σε προσλήψεις και ενίσχυση των ημερών λειτουργίας των εργοστασίων τους προχωρούν η BMW και η Volkswagen λόγω της απροσδόκητα αυξημένης ζήτησης για πολυτελή αυτοκίνητα. Η Daimler Mercedes Benz προχώρησε στην πρόσληψη 1.800 εργαζομένων και προσέθεσε βάρδιες στα δύο γερμανικά εργοστάσια όπου κατασκευάζονται η SLS και η E Class. Η BMW προχώρησε στην πρόσληψη 5.000 εργαζομένων και η Audi πρόσθεσε επιπλέον βάρδιες στην παραγωγή της στα εργοστάσια της Γερμανίας λόγω της αυξημένης ζήτησης για το Α8 και το R8.

Τα γερμανικά πολυτελή αυτοκίνητα έχουν σημαντική αύξηση στις πωλήσεις τους κυρίως στην Κίνα. Στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανιών, όμως, επισημαίνουν ότι οι πωλήσεις ανακάμπτουν και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Οι πωλήσεις της BMW ενισχύθηκαν κατά 11% τον Μάιο και της Mercedes κατά 17%, ενώ συγκεκριμένα αυτές που αφορούν στην E Class αυξήθηκαν με το εντυπωσιακό ποσοστό του 84%. Η BMW μάλιστα δηλώνει ότι η νέα σειρά 5 έχει εξαντληθεί παγκοσμίως!

"Αυτή η ανάπτυξη είναι διατηρήσιμη, γιατί οι συγκεκριμένες εταιρίες συνέχισαν να επενδύουν σε νέα προϊόντα και να επεκτείνονται σε νέες αγορές" εκτιμά ο κ. Colin Couchman της IHS Global Insight σε δηλώσεις του στο Bloomberg.

Η αναστροφή του κλίματος είναι εντυπωσιακή. Πριν από έναν χρόνο η Daimler κατέγραφε ζημίες-ρεκόρ και είχε προχωρήσει σε 68.000 απολύσεις και σε μείωση της παραγωγής της κατά 23%. Η BMW, αντιστοίχως, είχε απολύσει 24.000 εργαζομένους και είχε μειώσει την παραγωγή της κατά 13%.

Τώρα και οι δύο εταιρίες προβλέπουν επιστροφή στην κερδοφορία λόγω αύξησης των πωλήσεων. H Audi παράλληλα, η οποία το 2009 είχε καταγράψει αισθητή μείωση κερδών, τώρα προβλέπει ανάπτυξη "ανώτερη του μέσου όρου", σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο οικονομικός της διευθυντής κ. Axel Strotbek. "Βλέπουμε τώρα στις ΗΠΑ ότι τα SUV και όποιο άλλο όχημα είναι μεγάλο και ωραίο έχει και πάλι ζήτηση" δήλωσε.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v