Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια υποχώρηση στις ευρωπαϊκές αγορές

Μικρή υποχώρηση καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές εξαιτίας των συνεχιζόμενων ανησυχιών για την διεθνή αναπτυξιακή πορεία. Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στο G20 και τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ.

Μικρές απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά το θετικό άνοιγμα και μετά τις μεγάλες απώλειες των τελευταίων τριών συνεδριάσεων.

Συγκεκριμένα ο DAX 30 υποχωρεί κατά 0,46%, στις 6087,26 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,46% στις 3539,03 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 κινείται σταθεροποιητικά με οριακές απώλειες 0,10% στις 5.095,28 μονάδες.

Εν αναμονή της συνάντησης του G20 στο Τορόντο του Καναδά, αλλά και των στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ (στις 15:30 μμ) οι ανησυχίες για την διεθνή αναπτυξιακή πορεία διατηρούνται.

Κέρδη καταγράφει ο τραπεζικός κλάδος με την Credit Agricole να ενισχύεται κατά 1,3% μετά και το δημοσίευμα των Financial Times περί ενδεχόμενης χαλάρωσης των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

Αρνητικά κινείται ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας μετά την υποβάθμιση των μετοχών της Daimler και της Volkswagen από την UBS.

Αρνητική πορεία καταγράφουν τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου με τον ισπανικό IBEX 35 να υποχωρεί κατά 0,57%, τον πορτογαλικό ΡSI 20 κατά 0,53% και τον ιταλικό FTSE MIB κατά 0,16%

Με ισχυρές πιέσεις έκλεισαν οι ασιατικές αγορές παίρνοντας την σκυτάλη από τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψε χθες η Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v