Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντική υποχώρηση για την Ασία

Απώλειες κατέγραψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια παίρνοντας την σκυτάλη από το αρνητικό κλείσιμο της Wall Street με τις πιέσεις να επικεντρώνονται σε εξαγωγικούς ομίλους. Πτώση 1,92% για τον Nikkei και 0,97% για Κίνα.

Απώλειες κατέγραψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια παίρνοντας την σκυτάλη από το αρνητικό κλείσιμο της Wall Street που προέκυψε από τις απογοητευτικές προβλέψεις για εταιρικές πωλήσεις και κέρδη αλλά και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την διεθνή οικονομική ανάπτυξη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας – Ειρηνικού καταγράφει απώλειες 1,6% στις 115,29 μονάδες. Ο Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,92%, ενώ μειωμένος κατά 1,44% έκλεισε ο ASX στην Αυστραλία. Απώλειες 0,60% κατέγραψε ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ και 0,58% Kospi της Ν. Κορέας

Στην κινεζική αγορά, ο δείκτης CSI 300 υποχώρησε κατά 0,97% και ο Shanghai Composite κατά 0,81%.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές των εξαγωγικών ασιατικών επιχειρήσεων, αφού η αμερικανική Dell, η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών, δήλωσε πως για το οικονομικό έτος 2011 τα κέρδη της θα περιοριστούν στα 60,31 δισ δολ, έναντι προβλέψεων για 61,79 δισ. δολ.

Η ενίσχυση του ιαπωνικού γεν σε υψηλό δύο εβδομάδων έναντι του ευρώ (λόγω των γνωστών δημοσιονομικών ανησυχιών για την ευρωζώνη) επίσης εντείνει την πτωτική πορεία των ασιατικών εξαγωγικών εταιρειών. Έτσι σημαντικά υποχώρησε η μετοχή της Toyota, της Canon και της Samsung.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε το χρηματιστήριο της Ταϊβάν, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας να αυξήσει τα επιτόκιά της για πρώτη φορά μετά το 2008 και κάλεσε τις τράπεζες να αυξήσουν τους ελέγχους κινδύνου στα ενυπόθηκα δάνεια.

Η εικόνα από τα futures των ευρωπαϊκών αγορών δείχνει άνοιγμα με μικρά κέρδη μετά από τρεις ημέρες μεγάλων απωλειών. Συγκεκριμένα, ο DAX 30 φέρεται να ανοίγει με άνοδο 0,4%, ο CAC 40 με κέρδη 0,5% και ο FTSE 100 με ενίσχυση 0,3%.

Παρέμεινε για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση σε πτωτική τροχιά η Wall παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία στην αγορά εργασίας. Διατηρούνται οι ανησυχίες για μετάσταση της ευρωπαικής κρίσης στις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow σημείωσε πτώση 1,41% στις 10.152,8 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 1,68% στις 1.073,69 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 1,63% στις 2.217,42 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v