Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Πτωτική κίνηση, με εξαίρεση την Κίνα, για τις ασιατικές αγορές μετά από εννέα συνεδριάσεις ανόδου, με τους επενδυτές να προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών. Απώλειες 1,2% για Nikei, κέρδη 0,4% για Κίνα.

Σε πορεία διόρθωσης μετά από εννέα συνεδριάσεις ανόδου οι ασιατικές αγορές, με μοναδική εξαίρεση την Κίνα η οποία κινήθηκε σταθεροποιητικά, μετά και την υποβάθμιση της BNP Paribas από την Fitch, αλλά και την εκτίμηση της Standard & Poor’s ότι οι ισπανικές τράπεζες θα βρεθούν αντιμέτωπες με αρκετές δυσκολίες στο μέλλον.

Πτώση 1,5% για τον τίτλο της Canon, ενώ κατά 1,5% χαμηλότερα κινήθηκε η Newcrest Mining, με την China Cosco Holdings να υποχωρεί κατά 1,4%.

«Τα προβλήματα της Ευρώπης δεν έχουν λυθεί και η επενδυτές φαίνονται πρόθυμοι να μην αναλάβουν παραπάνω ρίσκο», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Hiroshi Morikawa, αναλυτής της MU Investment στο Τόκιο.

Απώλειες 0,3% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού στις 118,78 μονάδες, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο τρία προς πέντε.

Στο 1,22% η πτώση για τον Nikkei, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκε και ο δείκτης ASX στην αγορά της Αυστραλίας, ο οποίος υποχώρησε κατά 1,11%. Πτώση 0,47% για τον Kospi της Ν. Κορέας.

Αντίθετα σε θετικό έδαφος κινήθηκε τόσο η αγορά του Χονγκ Κονγκ όσο και η αγορά της Κίνας. Κέρδη 0,47% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ κατά 0,4% υψηλότερα κινήθηκε ο CSI 300, με κέρδη 0,37% για τον Shanghai Composite.

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται αυτήν την ώρα στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Απώλειες μεταξύ 0,3% και 0,9% για τους EuroStoxx 50, DAX 30 και CAC 40.

Η απόφαση της Κίνας να χαλαρώσει την κλίμακα διακύμανσης του γουάν έναντι του δολαρίου δεν κατάφερε τελικά να κρατήσει σε θετικό έδαφος τη Wall  καθώς αμφιβολίες για τις προθέσεις της Κίνας εκφράζουν οι αναλυτές. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow σημείωσε πτώση 0,08% στις 10.442,41 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,39% στις 1.113,20 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,9% στις 2.289,09 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v