Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος πλην Κίνας στην Ασία

Ανοδική πορεία, με εξαίρεση την Κίνα, για τις ασιατικές αγορές, μετά τα θετικά μηνύματα για την οικονομία της Ιαπωνίας αλλά και τις κινεζικές εξαγωγές. Κέρδη 1,1% για Nikkei, πτώση 1% για Κίνα.

Η εντυπωσιακή πορεία των εξαγωγών της Κίνας αλλά και η αναβάθμιση του ρυθμού ανάπτυξης της ιαπωνικής οικονομίας αποτέλεσαν τα δύο βασικά στοιχεία που στήριξαν την ανοδική πορεία των ασιατικών αγορών.

Εξαίρεση αποτέλεσε το χρηματιστήριο της Κίνας, καθώς πέραν των εξαγωγών ενισχύθηκαν για 12ο διαδοχικό μήνα και οι τιμές ακινήτων, στοιχείο που επαναφέρει στο προσκήνιο τους φόβους της φούσκας για τον συγκεκριμένο κλάδο.

Κέρδη 0,8% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού στις 110,73 μονάδες, με στήριξη από τις μετοχές τραπεζών και εξαγωγικών ομίλων.

«Τα μακροοικονομικά στοιχεία είναι θετικά και υποδεικνύουν ανάκαμψη των οικονομιών», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Nader Naeimi, διαχειριστής κεφαλαίων στην AMP Capital Investors, με υπό διαχείριση κεφάλαια 90 δισ. δολαρίων.

Στο 1,1% τα κέρδη για τον Nikkei, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκε και η αγορά της Αυστραλίας με τον ASX να ενισχύεται κατά 1,04%. Πιο ήπια η άνοδος στις αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους Hang Seng και Kospi να ενισχύονται κατά 0,49% και 0,27% αντίστοιχα.

Ισχυρές οι πιέσεις για την αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να υποχωρεί κατά 1,03% και τον Shanghai Composite να αποδυναμώνεται κατά 0,87%.

Σημαντικές πιέσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Απώλειες 0,9% για τον DAX 30, ενώ κατά 1,3% χαμηλότερα κινούνται οι FTSE 100 και CAC 40.

Η πτώση του ευρώ κάτω από τα 1,2 δολ. πίεσε χαμηλότερα τη Wall παρά τη βεβαιότητα Bernanke ότι η αμερικανική οικονομική ανάκαμψη δεν κινδυνεύει από την κρίση στην Ευρώπη και τα θετικά μηνύματα από τη Beige Book. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow σημείωσε πτώση 0,41% στις 9.899,25 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,6% στις 1.055,65 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,54% στις 2.158,85 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v