Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια πτώση στην Ασία

Πτωτικά αλλά με οριακές απώλειες κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την πορεία της κινεζικής οικονομίας. Απώλειες 0,1% για Nikkei, 0,3% για Κίνα.

Οριακές απώλειες σημείωσαν οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στις μεταλλευτικές εταιρίες λόγω ανησυχιών ότι θα υπάρξει χαλάρωση στην ανάπτυξη της Κίνας και επομένως στην ζήτηση πρώτων υλών.

Πτώση 0,5% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού στο επίπεδο των 113,19 μονάδων, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο δύο προς ένα.

Στο 2,5% η πτώση για την BHP Billiton, μετά την ανακοίνωση εκ μέρους των Freeport-McMoran Copper & Gold και Codelco, ότι θα υπάρξει μείωση της ζήτησης πρώτων υλών και κυρίως χαλκού από την Κίνα.

Πρακτικά αμετάβλητος ο Nikkei, καθώς σημείωσε πτώση μόλις κατά 0,13%, ενώ ισχυρότερες πιέσεις ασκήθηκαν στην αγορά της Αυστραλίας, με τον ASX να υποχωρεί κατά 0,8%. Ήπιες απώλειες της τάξης του 0,3% για τον Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ενώ κέρδη 0,14% σημείωσε ο Kospi στην αγορά της Ν. Κορέας.

Πτωτική κίνηση και για το χρηματιστήριο της Κίνας, με τον CSI 300 να υποχωρεί κατά 0,36% και τον Shanghai Composite να κινείται κατά 0,52% χαμηλότερα.

Σε θετική πορεία κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 0,5% για τον DAX 30, ενώ κατά 0,4% υψηλότερα κινείται ο CAC 40. Αμετάβλητος παραμένει ο FTSE 100.

Κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση στη Wall Street καθώς τα μικτά μακροοικονομικά στοιχεία δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow σημείωσε οριακή άνοδο 0,06% στις 10.255,28 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,4% στις 1.102,82 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,96% στις 2.303,03 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v