Ισχυρές πιέσεις στην Ασία

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση πτώσης για τις αγορές της Ασίας, με το κλίμα να επιδεινώνεται μετά και την παραίτηση του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας. Απώλειες 1,1% για Nikkei, 0,9% για Κίνα.

Η παραίτηση του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Yukio Hatoyama αποτέλεσε ένα ακόμη «βαρίδι» για τις διαθέσεις των επενδυτών στις ασιατικές αγορές, οι οποίες κινήθηκαν πτωτικά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Απώλειες 1,1% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού στο επίπεδο των 111,01 μονάδων, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο τρία προς τέσσερα.

«Μετά από αυτήν την εξέλιξη είναι δύσκολο να υποστηρίξει κάποιος ότι η ιαπωνική οικονομία θα ακολουθήσει καλύτερη πορεία», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Ayako Sera, στρατηγικός αναλυτής της Sumitomo Trust & Banking.

Ισχυρές πιέσεις για τις μετοχές εμπορευμάτων, με την Mitsui & Co. να υποχωρεί κατά 7,3%, την μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρία της Ιαπωνίας Inpex να αποδυναμώνεται κατά 1,6% και την BHP Billiton να σημειώνει πτώση 0,6%.

Πτώση της τάξης του 1,12% για τον Nikkei, με τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας να υποχωρεί κατά 0,65% και τον Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ να αποδυναμώνεται κατά 0,45%. Κλειστή παρέμεινε σήμερα η αγορά της Ν. Κορέας.

Σταθερά σε πτωτική τροχιά και η αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να υποχωρεί κατά 0,9% και τον Shanghai Composite να κινείται κατά 1,24% χαμηλότερα.

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών με τους Euro Stoxx 50, DAX 30 και CAC 40 να υποχωρούν μεταξύ 1% και 1,5%.

Η συνεχιζόμενη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, οι τραπεζικές ανησυχίες στην Ευρωζώνη και ο περιορισμός της ζήτησης στην Κίνα, πίεσαν χαμηλότερα τη Wall Street παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow σημείωσε πτώση 1,11% στις 10.024,02 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 1,72% στις 1.070,7 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 1,54% στις 2.222,33 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v