Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στην Ασία

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση πτώσης για τις αγορές της Ασίας, με το κλίμα να επιδεινώνεται μετά και την παραίτηση του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας. Απώλειες 1,1% για Nikkei, 0,9% για Κίνα.

Η παραίτηση του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Yukio Hatoyama αποτέλεσε ένα ακόμη «βαρίδι» για τις διαθέσεις των επενδυτών στις ασιατικές αγορές, οι οποίες κινήθηκαν πτωτικά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Απώλειες 1,1% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού στο επίπεδο των 111,01 μονάδων, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο τρία προς τέσσερα.

«Μετά από αυτήν την εξέλιξη είναι δύσκολο να υποστηρίξει κάποιος ότι η ιαπωνική οικονομία θα ακολουθήσει καλύτερη πορεία», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Ayako Sera, στρατηγικός αναλυτής της Sumitomo Trust & Banking.

Ισχυρές πιέσεις για τις μετοχές εμπορευμάτων, με την Mitsui & Co. να υποχωρεί κατά 7,3%, την μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρία της Ιαπωνίας Inpex να αποδυναμώνεται κατά 1,6% και την BHP Billiton να σημειώνει πτώση 0,6%.

Πτώση της τάξης του 1,12% για τον Nikkei, με τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας να υποχωρεί κατά 0,65% και τον Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ να αποδυναμώνεται κατά 0,45%. Κλειστή παρέμεινε σήμερα η αγορά της Ν. Κορέας.

Σταθερά σε πτωτική τροχιά και η αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να υποχωρεί κατά 0,9% και τον Shanghai Composite να κινείται κατά 1,24% χαμηλότερα.

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών με τους Euro Stoxx 50, DAX 30 και CAC 40 να υποχωρούν μεταξύ 1% και 1,5%.

Η συνεχιζόμενη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, οι τραπεζικές ανησυχίες στην Ευρωζώνη και ο περιορισμός της ζήτησης στην Κίνα, πίεσαν χαμηλότερα τη Wall Street παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow σημείωσε πτώση 1,11% στις 10.024,02 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 1,72% στις 1.070,7 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 1,54% στις 2.222,33 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v