Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλό 8μήνου για Ασία

Σε χαμηλό σχεδόν οκτώ μηνών οι ασιατικές αγορές, μετά την χαμηλότερη της αναμενόμενης ανάπτυξη στην Ιαπωνία, αλλά και των ανησυχιών για την Ευρώπη. Απώλειες 1,5% για Nikkei, 0,6% για Κίνα.

Σταθερά σε πτωτική τροχιά οι ασιατικές αγορές, με τον Nikkei ενδοσυνεδριακά να χάνει και το επίπεδο των 10.000 μονάδων (αν και τελικά κατάφερε να το ανακτήσει) μετά την χαμηλότερη των εκτιμήσεων ανάπτυξη της Ιαπωνίας αλλά και τη διατήρηση των ανησυχιών για την ευρωπαϊκή κρίση.

Απώλειες 1,5% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο ένα προς τρία.

«Οι αμφιβολίες για την ικανότητα της Ευρώπης να διατηρήσει την τάξη στα του οίκου της σε συνδυασμό με αυτές για την δύναμη της παγκόσμιας ανάπτυξης, πλήττουν τις επενδυτικές διαθέσεις», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Tim Schroeders, διαχειριστής 1,1 δισ. δολαρίων στην Pengana Capital.

Πτώση 1,54% για τον Nikkei, ενώ κατά το ίδιο ακριβώς ποσοστό υποχώρησε και ο ASX στην αγορά της Αυστραλίας. Ηπιότερες απώλειες της τάξης του 0,51% για τον Ηang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ κατά 1,8% χαμηλότερα κινήθηκε ο Kospi της Ν. Κορέας.

Πτωτικές τάσεις και στο χρηματιστήριο της Κίνας, με τον CSI 300 να υποχωρεί κατά 0,64% και τον Shanghai Composite να κινείται κατά 0,66% χαμηλότερα.

Διακοπή του sell-off υποδεικνύουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 0,4% για DAX 30 και CAC 40, ενώ κατά 0,5% υψηλότερα κινείται ο FTSE 100.

Απώλειες στη Wall Street, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς διατηρήθηκαν οι ανησυχίες για ενδεχόμενη μετάσταση της ευρωπαϊκής κρίσης στην παγκόσμια οικονομία μετά και την απαγόρευση του naked short selling από τη Γερμανία. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow σημείωσε πτώση 0,63% στις 10.444,37 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,52% στις 1.115,01 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,82% στις 2.298,37 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v