Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιηιτκή πορεία για την Ασία

Πορεία σταθεροποίησης, μετά την ισχυρή χθεσινή πτώση, για τις ασιατικές αγορές, καθώς παραμένουν οι φόβοι για μετάσταση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Εξαίρεση η Κίνα με κέρδη 0,45%, οριακή πτώση 0,1% για Nikkei.

Διαθέσεις σταθεροποίησης, μετά τις ισχυρές απώλειες της Δευτέρας, επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στην κρίση χρέους στην Ευρώπη και να φοβούνται μετάστασή της στην παγκόσμια οικονομία.

Πτώση 0,6% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού στο επίπεδο των 115,97 μονάδων, ο οποίος έχει υποχωρήσει άνω του 10% σε σύγκριση με το υψηλό επίπεδο που άγγιξε στα μέσα Απριλίου. Αρνητικό το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών, το οποίο διαμορφώθηκε στο ένα προς δύο.

Περισσότερο ήπιες οι διαθέσεις στην αγορά της Ιαπωνίας, όπου ο δείκτης Nikkei εμφάνισε οριακές απώλειες της τάξης του 0,1%, ενώ σε ανάλογη κλίμα κινήθηκε και η αγορά της Αυστραλίας, με τον ASX να υποχωρεί κατά 0,11%. Ισχυρότερες οι πιέσεις στην Ν. Κορέα, με τον Kospi να καταγράφει πτώση 0,77%.

Αντίθετα θετική ήταν η εικόνα τόσο για την αγορά της Κίνας όσο και γι’ αυτήν του Χονγκ Κονγκ. Ο Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά 0,36%. Άνοδος 0,45% για τον CSI 300 στην Κίνα, ενώ οριακά κέρδη 0,03% σημείωσε ο Shanghai Composite ο οποίος στη συνεδρίαση της Δευτέρας υποχώρησε άνω του 5%.

Θετική πορεία ακολουθούν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 0,6% για τον DAX 30, άνοδος 0,4% για τον FTSE 100, ενώ κατά 0,6% υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Σε θετικό έδαφος γύρισε η Wall στο κλείσιμο της συνεδρίασης παρά το φόβο μετάστασης της Ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού μετά το χαμηλό 4 ετών του ευρώ, τις δυσμενείς στατιστικές ανακοινώσεις και τη νέα βουτιά του πετρελαίου. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow σημείωσε άνοδο 0,05% στις 10.625,83 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,11% στις 1.136,94 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,31% στις 2.354,23 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v