Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Ισχυρές πιέσεις αν και σχετικά ελεγχόμενες στις ασιατικές αγορές, με πτώση για τις μετοχές τραπεζών και μετάλλων και ανησυχίες των επενδυτών για την διάχυση της ελληνικής κρίσης. Απώλειες 3,1% για Nikkei.

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ισχυρών πιέσεων για τις αγορές της Ασίας, καθώς οι φόβοι για διάχυση της ελληνικής κρίσης και αρνητική επίδραση στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας επικράτησαν στις συνειδήσεις των επενδυτών.

Παρά τις αρχικές σχεδόν πανικόβλητες πωλήσεις μετοχών απ’ όλους τους κλάδους, επήλθε σχετική ισορροπία στους βασικούς δείκτες, οι οποίοι κατόρθωσαν να «μαζέψουν» τις αρχικές ιδιαίτερα υψηλές απώλειές τους.

Απώλειες 1,9% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τις μετοχές τραπεζών και μεταλλευτικών ομίλων να είναι, για μία ακόμη φορά, η βασική αιτία της αποδυνάμωσης.

Απώλειες 2,2% για Mitsubishi UFJ Financial Group, πτώση 4,2% για HSBC Holdings, ενώ πτώση 1,1% σημείωσε η μετοχή της Cnooc.

Στο 3,1% η πτώση για τον Nikkei, ο οποίος κινήθηκε σε κλίμακα αποδυνάμωσης μεταξύ 2,5% και 3,7%, ενώ ηπιότερες ήταν οι πιέσεις στην αγορά της Αυστραλίας με τον ASX να υποχωρεί κατά 1,94%. Διαθέσεις απόλυτης αυτοσυγκράτησης στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να αποδυναμώνεται 0,7%, ενώ ενδοσυνεδριακά «γύρισε» και σε θετικό πρόσημο. Στο 2,21% η πτώση για τον Kospi της Ν. Κορέας.

Σταθερά σε διαδικασία πτώσης η αγορά της Κίνας αν και περισσότερο συγκρατημένης σε σύγκριση με τη χθεσινή συνεδρίαση. Απώλειες 2% για τον CSI 300, ενώ κατά 1,93% χαμηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Ισχυρά πτωτικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με πτώση που κυμαίνεται από 2,8% έως και 3,5% για τους DAX 30, FTSE 100 και CAC 40.

Οι εντεινόμενες ανησυχίες διάχυσης της ελληνικής κρίσης και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, βούλιαξαν τη Wall. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow σημείωσε απώλειες 3,2% στις 10.520,32 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 3,24% στις 1.128,15 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 3,44% στις 2.319,64 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v