Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη και λόγω Ελλάδας στην Ασία

Ισχυρά κέρδη για τις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να φθάνει σε υψηλό επτά εβδομάδων. Ράλι για τα εμπορεύματα, και στήριξη από την απομάκρυνση χρεοκοπίας της Ελλάδας. Άνοδος 2,2% για τον Nikkei.

Τα υψηλότερα κέρδη του σε διάστημα επτά εβδομάδων σημείωσε ο Nikkei, συμπαρασύροντας στην πορεία του και τις υπόλοιπες ασιατικές αγορές, Ράλι για τα εμπορεύματα και ανακούφιση καθώς ο φόβος για χρεοκοπία της Ελλάδας μοιάζει να απομακρύνεται.

Κέρδη 1,6% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 127,27 μονάδων, στηριζόμενες στα θετικά μηνύματα από την παγκόσμια οικονομία και κυρίως αυτήν των ΗΠΑ.

Ισχυρή άνοδος για τον Nikkei ο οποίος διαμορφώθηκε 2,3% υψηλότερα, με τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ και τον ακολουθεί κατά πόδας και να σημειώνει κέρδη 1,63%. Στο 0,94% η άνοδος για τον Kospi της Ν. Κορέας.

Στον αντίποδα οριακές πιέσεις καταγράφηκαν στην αγορά της Κίνας με τον CSI 300 να υποχωρεί κατά 0,05% και τον Shanghai Composite να αποδυναμώνεται κατά 0,08%. Πτωτική κίνηση και στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας, όπου ο ASX υποχώρησε κατά 0,47%.

Θετική η εικόνα, αυτήν την ώρα, για τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 0,5% για DAX 30, ενώ κατά 0,6% υψηλότερα κινούνται οι FTSE 100 και CAC 40.

Η εκτίναξη στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ ενίσχυσε το αγοραστικό ενδιαφέρον στη Wall Street. Θετικός ο αντίκτυπος από το ελληνικό αίτημα βοήθειας. Εβδομαδιαία άνοδος 1,7% για Dow, 2,1% για S&P και 2% για Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v