Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια σταθεροποίησης στην Ασία

Η υποχώρηση του γεν αλλά και οι ελπίδες για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας διατήρησαν σχετικά θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές. Απώλειες 0,07% για Nikkei, πτώση 1% για την Κίνα.

Διαθέσεις επιστροφής σε περισσότερο φυσιολογικά επίπεδα επέδειξαν οι επενδυτές στις ασιατικές αγορές, μετά τη χθεσινή ισχυρή υποχώρηση με τον ταχύτερο ρυθμό 2μήνου.

Η πτώση του γεν αλλά και οι διαφαινόμενες διαφωνίες των στελεχών της SEC για το θέμα της δίωξης κατά της Goldman Sachs, σε συνδυασμό με τις ελπίδες για καλύτερη πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, τόνωσαν το επιλεκτικό ενδιαφέρον αγορών από τους επενδυτές.

Άνοδος 0,7% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού ο οποίος διαμορφώθηκε κοντά στο επίπεδο των 126,44 μονάδων, ενώ σημαντική ανάκαμψη κατέγραψαν οι μετοχές τραπεζικών ομίλων.

Κέρδη 1,6% για την Sumitomo Mitsui Financial Group, άνοδος 0,9% για την Bank of East Asia, ενώ κατά 3,4% υψηλότερα κινήθηκε η China Minsheng Banking Corp.

Οριακή πτώση 0,07% για τον Nikkei. Αντίθετα σε θετική τροχιά κινήθηκε η αγορά της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να ενισχύεται κατά 0,29%. Καλύτερη πορεία για τα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να ενισχύονται 0,79% και 0,75% αντίστοιχα.

Σε τροχιά υποχώρησης –αν και σαφώς λιγότερο επιθετική από την χθεσινή- κινήθηκε η αγορά της Κίνας. Πτώση 1,08% για CSI 300 και απώλειες της τάξης του 1,05% σημείωσε ο Shanghai Composite.

Καλή η εικόνα, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Άνοδος 0,5% σημειώνουν οι DAX 30, FTSE 100 και CAC 40.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Citigroup κατάφεραν να κρατήσουν σε θετικό έδαφος την Wall Street, στον απόηχο των κατηγοριών για απάτη κατά της Goldman Sachs. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,69% στις 11.094,47 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,45% στις 1.197,52 μονάδες ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα 0,05% στις 2.480,11 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v