Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος, πλην Κίνας, στην Ασία

Μεικτή η εικόνα στην Ασία, καθώς το εμπορικό έλλειμμα της Κίνας οδήγησε σε πτώση την αγορά της, ενώ η καλή πορεία μεταλλευτικών ομίλων στήριξε τις υπόλοιπες αγορές. Κέρδη 0,4% για Nikkei, πτώση 1,2% για Κίνα.

Το αναπάντεχο εμπορικό έλλειμμα της Κίνας τον Μάρτιο, αν και χαρακτηρίζεται ως παροδικό φαινόμενο από τους αναλυτές, ήταν αρκετό για να «χαλάσει» το θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές περιορίζοντας τα κέρδη των περισσότερων εξ αυτών και οδηγώντας σε απώλειες την αγορά της ίδια της Κίνας.

Παρά ταύτα οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων συνέχισαν να «λάμπουν», μετά και τα θετικά οικονομικά μεγέθη της Rusal, του κορυφαίου ομίλου στον κλάδο αλουμινίου παγκοσμίως για το 2009.

Κέρδη 0,8% για την Alumina, άνοδος 1,2% για την BHP Billiton ενώ κατά 1,7% υψηλότερα κινήθηκε ο τίτλος της Rio Tinto.

Σε επίπεδο δεικτών ο Nikkei σημείωσε κέρδη της τάξης του 0,44%, με τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας να ενισχύεται κατά 0,78% και τον Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ να σημειώνει κέρδη 0,16%. Αντίθετα αρνητική η εικόνα στην αγορά της Ν. Κορέας, με τον Kospi να υποχωρεί κατά 0,87%.

Ισχυρές πιέσεις για το χρηματιστήριο της Κίνας, όπου ο CSI 300 υποχώρησε κατά 1,28%, ενώ απώλειες της τάξης του 0,94% σημείωσε ο Shanghai Composite.

Ανοδικές τάσεις, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, μετά και την συμφωνία για στήριξη της Ελλάδα από το Eurogroup με συμμετοχή και του ΔΝΤ. Άνοδος 0,4% για DAX 30, κέρδη 0,4% για FTSE 100, ενώ κατά 0,3% υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Μια "ανάσα" απέχει πλέον ο Dow Jones από το ψυχολογικό όριο των 11.000 μονάδων, καθώς η Wall Street έκλεισε έκτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα εν μέσω αισιοδοξίας για ισχυρά αποτελέσματα α' τριμήνου από τις αμερικανικές εταιρίες. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,64% στις 10.997 μονάδες, ο S&P εμφάνισε κέρδη 0,67% στις 1.194 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,71% στις 2.454 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v