Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μικτή» εικόνα στην Ασία

Αντίθετη πορεία ακολούθησαν Ιαπωνία και Κίνα στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για την Ασία. Τραπεζική στήριξη οδήγησε σε κέρδη 2,5% την Κίνα, ενώ οριακές απώλειες 0,14% σημείωσε ο Nikkei στο Τόκιο.

Η ανακοίνωση για την δημιουργία αγοράς futures στην Κίνα τον Απρίλιο ήταν αρκετή για να οδηγήσει σε ράλι την αγορά της χώρας. Η καλή πορεία των τραπεζικών μετοχών δεν κατόρθωσε να «κρατήσει» σε θετικό πρόσημο τον Nikkei.

Κέρδη 4% για την Mitsubishi UFJ Financial Group, κατά 1,1% υψηλότερα κινήθηκε η μετοχή της Mizuho Financial Group, ενώ άνοδο πλησίον του 5% σημείωσε ο τίτλος της Sumitomo Mitsui Financial Group.

Όπως ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές έως τα μέσα Απριλίου θα δημιουργηθεί αγορά futures, στην οποία θα «συμμετέχουν» οι 300 μετοχές που είναι εισηγμένες στις αγορές Σαγκάης και Σεντζέν.

Αποτέλεσμα αυτής της ανακοίνωσης ο δείκτης CSI 300 να ενισχυθεί κατά 2,58%, ενώ κατά 2,16% υψηλότερα κινήθηκε και ο Shanghai Composite. Σημαντικά κέρδη και για την αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng να κινείται κατά 0,8% υψηλότερα. Θετική η εικόνα και για το χρηματιστήριο της Αυστραλίας, όπου ο δείκτης ASX ενισχύθηκε κατά 0,04%.

Στον αντίποδα ήπιες πιέσεις δέχθηκε το χρηματιστήριο του Τόκιο, με τον Nikkei να υποχωρεί κατά 0,14%, ενώ πτώση της τάξης του 0,4% σημείωσε ο Kospi της Ν. Κορέας.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Πιο συγκεκριμένα ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,4%, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 0,2% και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,5% υψηλότερα.

Οι ανησυχίες στο γεωπολιτικό στερέωμα από την βύθιση πολεμικού πλοίου της Ν. Κορέας, περιόρισε αισθητά το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,08% στις 10.850,36 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,07% στις 1.166,59 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,1% στις 2.395,13 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v