Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές

Σε «διαδικασία» ράλι οι ασιατικές αγορές, με αφορμή τόσο την απόφαση της Fed όσο και την αύξηση του προγράμματος στήριξης από την Τράπεζα της Ιαπωνίας. Κέρδη 1,1% για Nikkei, 2% για Κίνα.

Ράλι στις ασιατικές αγορές, με τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού να διαμορφώνεται σε υψηλό δύο μηνών και τον Nikkei σε υψηλό οκτώ εβδομάδων.

Η στήριξη προήλθε τόσο από τη διαβεβαίωση της Fed ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά «για μεγάλο χρονικό διάστημα» όσο και από την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ) για αύξηση του προγράμματος παροχής τριμηνιαίων δανείων στα 20 τρισ. γεν (222 δισ. δολάρια).

Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και η διάθεση των κυβερνήσεων να μην προχωρήσουν σε απότομη διακοπή των έκτακτων μέτρων στήριξης, φαίνεται να ευχαριστεί τους επενδυτές.

Άνοδος 1,4% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο οκτώ προς ένα. Ανάλογη εικόνα και στην αγορά της Ιαπωνίας, όπου ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,17%.

Ισχυρά ήταν τα κέρδη για τις αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας, με τους δείκτες ASX και Kospi να ενισχύονται κατά 1,2% και 2,11% αντίστοιχα. Στο «ίδιο μήκος κύματος» και το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,75%. Ράλι για την αγορά της Κίνας, καθώς ο CSI 300 ενισχύθηκε κατά 2,15%, ενώ ο Shanghai Composite σημείωσε κέρδη της τάξης του 1,9%.

Θετική πορεία ακολουθούν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Άνοδος από 0,3% έως 0,5% για DAX 30, FTSE 100 και CAC 40.

Η απόφαση της S&P να θέσει εκτός της λίστας “αυστηρής επιτήρησης” την Ελλάδα σε συνδυασμό με την διατήρηση των επιτοκίων στα ιστορικά χαμηλά από τη FED, κράτησαν σε θετικό έδαφος τη Wall. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,41% στις 10.685,98 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,78% στις 1.159,46 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,67% στις 2.378,01 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v