Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές

Σε υψηλό έξι εβδομάδων οι ασιατικές αγορές, καθώς οι φόβοι χρεοκοπίας της Ελλάδας υποχωρούν, μετά τη συνάντηση Σαρκοζί-Παπανδρέου. Κέρδη 2% για Nikkei, 0,7% για την Κίνα.

Σε ανοδική πορεία οι ασιατικές αγορές, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο έξι εβδομάδων, καθώς η συνάντηση Σαρκοζί-Παπανδρέου «χαλαρώνει» τον φόβο για χρεοκοπία της Ελλάδας, ενώ υπήρξαν και θετικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις επί ασιατικού εδάφους.

Κέρδη 1,7% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο οκτώ προς ένα. Σε χαμηλό επτά εβδομάδων κινούνται τα CDS ασιατικών ομολόγων, ενώ το ευρώ διαμορφώνεται σε υψηλό δύο εβδομάδων έναντι του γεν.

Σημαντικά κέρδη για τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, με την BHP Billiton να ενισχύεται κατά 2,4% και την Arrow Energy να ενισχύεται 47%.

Άνοδος 2,09% για τον Nikkei, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκε και ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, με κέρδη της τάξης του 2,1%. Θετική η εικόνα στις αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας, όπου οι δείκτες ASX και Kospi ενισχύθηκαν κατά 0,97% και 1,56% αντίστοιχα.

Θετική η εικόνα για την αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να ενισχύεται κατά 0,78% και τον Shanghai Composite να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,71%.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τους DAX 30, FTSE 100 και CAC 40 να ενισχύονται μεταξύ 0,4% και 0,7%.

Ο περιορισμένος αριθμός περικοπών θέσεων εργασίας τον Ιανουάριο, τόνωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών με τους δείκτες να σημειώνουν άνοδο άνω του 1% την Παρασκευή στην Wall Street. Εβδομαδιαία κέρδη 2,3% για Dow, 3,1% για S&P και 3,9% για Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v