Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στην Ασία

Η ανακοίνωση κινεζικής τράπεζας ότι θα υπάρξει μείωση του ρυθμού παροχής δανείων, επαναφέρει στο προσκήνιο τους φόβους για την πορεία της οικονομίας της χώρας και οδήγησε σε σημαντικές απώλειες τις ασιατικές αγορές.

Η Industrial Bank Co., κορυφαία τράπεζα της Κίνας, κατόρθωσε να αναστατώσει τις ασιατικές αγορές, καθώς προέβλεψε υποχώρηση στην παροχή νέων δανείων στην χώρα, με αποτέλεσμα την άσκηση ισχυρών πιέσεων στα μεγάλα ασιατικά χρηματιστήρια.

Πτώση 0,5% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με την Industrial Bank να υποχωρεί 1,2%, ενώ απώλειες 1,5% σημείωσε η China Citic Bank.

Σημαντικές οι πιέσεις για τον Nikkei, ο οποίος υποχώρησε κατά 1,05%, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκε και ο Hang Seng καταγράφοντας απώλειες 1,17%. Πτώση 0,26% για τον Kospi στη Ν. Κορέα. Στον αντίποδα, θετική πορεία ακολούθησε η αγορά της Αυστραλίας, λόγω ανοδικής εικόνας στις μεταλλευτικές εταιρίες, με τον ASX να ενισχύεται κατά 0,29%.

Ισχυρές πιέσεις για την κινεζική αγορά, με τον CSI 300 να υποχωρεί κατά 1,93% και τον Shanghai Composite να σημειώνει απώλειες της τάξης του 1,91%.

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Απώλειες 0,7% για DAX 30 και CAC 40, ενώ κατά 0,6% χαμηλότερα κινείται ο FTSE 100.

Μικτές τάσεις στη Wall Street παρά την επιβράδυνση στις περικοπές θέσεων εργασίας, την άνοδο του δείκτη υπηρεσιών ISM και την ήπια ανάκαμψη το Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Beige Book. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,02% στις 10.396,76 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,04% στις 1.118,79 μονάδες και ο Nasdaq αμετάβλητος- 0% -στις 2.280,68 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v