Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Θετική πορεία για τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων και μεταλλευτικών εταιριών στην Ασία, αν και οι βασικοί δείκτες εμφανίζουν μεικτή πορεία. Κέρδη 0,4% για Nikkei, απώλειες 0,4% για την Κίνα.

Σε θετική πορεία μετοχές ομίλων που δραστηριοποιούνται στις εξαγωγές αλλά και στον μεταλλευτικό κλάδο επί ασιατικού εδάφους, μετά από θετικά μακροοικονομικά στοιχεία στην ευρύτερη περιοχή. Σε υψηλό μίας εβδομάδας το δολάριο Αυστραλίας, έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, μετά την νέα αύξηση επιτοκίων από την Reserve Bank of Australia.

Άνοδος 0,3% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι οι ενδείξεις ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας στηρίζουν τις διαθέσεις των επενδυτών για αγορές, αν και φροντίζουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επιλογές τους.

Κέρδη 0,49% για τον Nikkei, ενώ κατά 0,32% υψηλότερα κινήθηκε ο ASX στην αγορά της Αυστραλίας. Σε θετική πορεία και το χρηματιστήριο της Ν. Κορέας, με τον δείκτη Kospi να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,29%.

Στον αντίποδα πτωτικές τάσεις επικράτησαν τόσο στην αγορά του Χονγκ Κονγκ όσο και σε αυτήν της Κίνας. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 0,83%. Στην κινεζική αγορά, ο CSI 300 σημείωσε απώλειες 0,42%, ενώ κατά 0,52% χαμηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Θετική εικόνα εμφανίζουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 0,3% για DAX 30 και FTSE 100, ενώ κατά 0,2% υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Άνοδος στη Wall Street στη πρώτη συνεδρίαση του Μαρτίου μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία- ιδιωτικές δαπάνες- και την έντονη δραστηριότητα στις εξαγορές και συγχωνεύσεις εταιριών. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,76% στις 10.403,79 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 1,02% στις 1.115,71 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 1,58% στις 2.273,57 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v