Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη στην Ασία

Σε ανοδική πορεία οι ασιατικές αγορές, μετά την υποχώρηση των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ αλλά και την «χαλάρωση» των φόβων για την ελληνική κρίση. Κέρδη 2,2% για Nikkei, 06% για Κίνα.

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για τις ασιατικές αγορές, με υποχώρηση του γεν και στήριξη σε εξαγωγικούς ομίλους. Η υποχώρηση των νέων αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, αλλά και η χαλάρωση των ανησυχιών για την ελληνική κρίση, αποτέλεσαν τους δύο βασικούς παράγοντες στήριξης των επενδυτικών διαθέσεων για αγορές.

Κέρδη 0,9% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τα CDS ασιατικών ομολόγων να υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο πέντε εβδομάδων και το γεν να υποχωρεί στα 89,26 γεν ανά δολάριο.

Άνοδος 3,4% για τη μετοχή της Sony, ενώ κέρδη της τάξης του 6,4% σημείωσαν οι STX Pan Ocean και Korea Line.

Στο 2,2% η άνοδος για τον Nikkei, ενώ σε θετική τροχιά κινήθηκαν οι αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ με τους δείκτες ASX και Hang Seng να ενισχύονται κατά 0,33% και 0,9% αντίστοιχα. Καλύτερη η εικόνα για τον Kospi στη Ν. Κορέα, ο οποίος κατέγραψε άνοδο της τάξης του 1,01%.

Θετική η εικόνα και στο χρηματιστήριο της Κίνας, με τον CSI 300 να ενισχύεται κατά 0,63% και τον Shanghai Composite να κινείται κατά 0,56% υψηλότερα.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με την προσοχή να στρέφεται σε αμερικανική ανεργία αλλά και τις συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού σε Λουξεμβούργο και Βερολίνο. Κέρδη 0,4% για DAX 30 και CAC 40, ενώ κατά 0,3% υψηλότερα κινείται ο FTSE 100.

Η πτώση του αριθμού ανέργων από τα υψηλά 3 μηνών σε συνδυασμό με τη βελτίωση της παραγωγικότητας της αμερικανικής οικονομίας κράτησαν σε θετικό έδαφος τη Wall Street. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,46% στις 10.444,14 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,37% στις 1.122,97 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,51% στις 2.292,31 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v