Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία σημείωσαν οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, με την Ιαπωνία να ενισχύεται κατά 0,8% και την Κίνα να υποχωρεί 1,1%, λόγω «μεικτών» μακροοικονομικών δεδομένων.

Σε αντίθετη πορεία βρέθηκαν οι αγορές Ιαπωνίας και Κίνας στη σημερινή συνεδρίαση στην Ασία, με την μεν πρώτη να σημειώνει σημαντικά κέρδη και την δεύτερη αρκετά υψηλές απώλειες.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,81%, καθώς οι επενδυτές αναμένουν η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) να ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας στη διήμερη συνεδρίαση 16-17 Μαρτίου. Αναλυτές και επενδυτές θεωρούν ότι η BoJ, θα «ρίξει» περισσότερα χρήματα για να στηρίξει την ιαπωνική οικονομία.

Αντίθετα, πτώση 1,1% σημείωσε ο CSI 300 στην αγορά της Κίνας, ενώ ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 1,06%. Η πτώση αποδίδεται τόσο στην ανάκαμψη του πληθωρισμού στη χώρα όσο και στην εκτίμηση αναλυτών και επενδυτών ότι η κινεζική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε λήψη και νέων μέτρων προκειμένου να «παγώσει» την οικονομία και να αποφύγει το ενδεχόμενο υπερθέρμανσης.

Κέρδη 0,2% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ενώ σε θετική πορεία κινήθηκαν οι αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας με τους δείκτες ASX και Kospi να ενισχύονται 0,12% και 0,37% αντίστοιχα. Το παράδειγμα της κινεζικής αγοράς ακολούθησε και αυτή του Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να υποχωρεί κατά 0,37%.

Σε θετική πορεία κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 23 μονάδων για τον DAX 30, άνοδος 16 μονάδων για τον FTSE 100, ενώ κατά 12 μονάδες υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Ήπια ανοδικά κινήθηκε η Wall Street παρά την μικρότερη της αναμενόμενης μείωση στα επιδόματα ανεργίας και την απροσδόκητη άνοδο σε υψηλό 16 μηνών του πληθωρισμού στην Κίνα. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,42% στις 10.611,84 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,40% στις 1.150,23 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,40% στις 2.368,46 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v