Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε "διαδικασία" σταθεροποίησης η Ασία

Οριακές μεταβολές στις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να «παίρνουν ανάσα» μετά την ισχυρή άνοδο των τελευταίων συνεδριάσεων. Διόρθωση για μεταλλευτικές. Απώλειες 0,1% για Nikkei, κέρδη 0,6% για Κίνα.

«Ανάσες» πήραν οι επενδυτές στις ασιατικές αγορές, οι οποίες σημείωσαν οριακές μεταβολές, μετά την ισχυρή άνοδο των τελευταίων συνεδριάσεων. Σε πορεία διόρθωσης οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν μέρος των κερδών τους.

Απώλειες 0,3% για BHP Billiton, ενώ κατά 1% χαμηλότερα κινήθηκε η Rio Tinto. Πτώση 1,6% για την Zhaojin Mining στο Χονγκ Κονγκ, με την μετοχή της αυστραλιανής Lihir Gold να αποδυναμώνεται κατά 2%.

Οριακή η πτώση για τον Nikkei, ο οποίος αποδυναμώθηκε κατά 0,17%, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών, με δεδομένο ότι ο ιαπωνικός δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 4,3% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις.

Θετική εικόνα για τις αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ με τους δείκτες ASX και Hang Seng να ενισχύονται κατά 0,2% και 0,19%. Απόλυτη σταθεροποίηση για το χρηματιστήριο της Ν. Κορέας, όπου ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 0,05%.

Σε καλή τροχιά η αγορά της Κίνας, καθώς ο CSI 300 ενισχύθηκε κατά 0,67%, ενώ ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,56%.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Απώλειες έως επτά μονάδες για τον DAX 30, πτώση μεταξύ 2 και 4 μονάδων για τον FTSE 100, ενώ κατά 5 μονάδες χαμηλότερα κινείται ο CAC 40.

Σταθεροποιητικά ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι δείκτες της Wall μετά τα εύρωστα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδα. Σε νέο υψηλό 18 μηνών ο Nasdaq. Στο προσκήνιο για άλλη μια συνεδρίαση οι εξαγορές- συγχωνεύσεις εισηγμένων. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με απώλειες 0,13% στις 10.552,52 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,02% στις 1.138,5 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,25% στις 2.332,21 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v