Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις λόγω Ινδίας στις ασιατικές αγορές

Η αναπάντεχη αύξηση επιτοκίων από την Ινδία, οδήγησε χαμηλότερα τις μεταλλευτικές εταιρίες, με αποτέλεσμα την πτώση σε χαμηλό δύο εβδομάδων των ασιατικών αγορών. Αργία στο Τόκιο.

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων οι ασιατικές αγορές, καθώς η απόφαση της Ινδίας να προχωρήσει σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου, άσκησε σημαντικές πιέσεις στις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, αλλά και πετρελαϊκών εταιριών.

Πτώση 1,1% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας –με δεδομένο ότι η αγορά του Τόκιο παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας- με τον δείκτη πρώτων υλών να σημειώνει τις ισχυρότερες απώλειες.

Πτώση 1,4% για την BHP Billiton, ενώ κατά 2,7% χαμηλότερα κινήθηκε ο τίτλος της PetroChina.

Σε τροχιά πιέσεων οι αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους δείκτες ASX και Hang Seng να αποδυναμώνονται κατά 0,87% και 2,05% αντίστοιχα. Στο ίδιο «μήκος κύματος» και το χρηματιστήριο της Ν. Κορέας, όπου ο δείκτης Kospi υποχώρησε κατά 0,80%.

Ήπια ανοδική κίνηση για την αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να ενισχύεται κατά 0,27% και τον Shanghai Composite να κινείται κατά 0,22% υψηλότερα.

Πτωτικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Απώλειες μεταξύ 0,2% και 0,5% για τους DAX 30, FTSE 100 και CAC 40.

Στην 9η συνεδρίαση τερμάτισε το ανοδικό σερί του Dow καθώς η προοπτική αύξησης του προεξοφλητικού επιτοκίου από τη Fed και η νέα ενίσχυση του δολαρίου πίεσαν χαμηλότερα τη Wall στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow έκλεισε με απώλειες 0,37% στις 10.739,42 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,51% στις 1.159,88 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,71% στις 2.374,41 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v