Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Σε πτωτική τροχιά οι ασιατικές αγορές καθώς «επέστρεψαν» οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία, ενώ η ελληνική κρίση εξακολουθεί να "στοιχειώνει" τους επενδυτές. Απώλειες 1,1% για τον Nikkei, πτώση 0,96% για Κίνα.

Απώλειες, για πρώτη φορά σε διάστημα έξι συνεδριάσεων για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, μετά από δυσμενή μακροοικονομικά στοιχεία όπως η υποχώρηση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία αλλά και η πτώση των καταναλωτικών πιστώσεων στις ΗΠΑ. Τα δύο αυτά στοιχεία επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Αρνητική επίδραση στις επενδυτικές διαθέσεις για αγορές εξακολουθεί να προκαλεί και η ελληνική κρίση και φυσικά οι φόβοι για τυχόν χρεοκοπία της Ελλάδας.

Απώλειες 0,4% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος «προσγειώνεται» από το υψηλό αρκετών μηνών που άγγιξε στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Ισχυρές πιέσεις, με απώλειες 1,1% για τον Nikkei, ενώ ανάλογη εικόνα καταγράφηκε στην αγορά της Αυστραλίας, με τον ASX να υποχωρεί κατά 0,46%, ενώ απώλειες 0,17% σημείωσε ο δείκτης Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. Αντίθετα θετική πορεία ακολούθησε η αγορά της Ν. Κορέας, με τον Kospi να ενισχύεται κατά 0,42%.

Υψηλές οι απώλειες και για την αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να αποδυναμώνεται κατά 0,96%, ενώ κατά 0,77% χαμηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Αρνητική πορεία ακολουθούν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ. Πτώση 0,3% για τον DAX 30, απώλειες 0,5% για τον FTSE 100, ενώ κατά 0,7% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40.

Η αισιοδοξία του Ben Bernanke για το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας δεν φαίνεται να έπεισε τους επενδυτές, καθώς η Wall Street κινήθηκε πτωτικά στη χθεσινή συνεδρίαση. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow έκλεισε με πτώση 0,76% στις 10.886,79 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,59% στις 1.182,45 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,23% στις 2.431,16 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v