Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτή εικόνα στην Ασία

Διαφορετικές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, παρά την θετική στήριξη από την δημοσίευση των πρακτικών της Fed. Απώλειες 0,9% για την Κίνα, ενώ αντίθετα ήπια κέρδη 0,1% σημείωσε ο Nikkei.

Η δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed, στα οποία ξεκαθαρίζεται ότι τα επιτόκια στις ΗΠΑ θα παραμείνουν «σε χαμηλά επίπεδα για μεγάλο διάστημα», δεν αποδείχθηκε τελικώς τόσο θετική ώστε να διατηρήσει σε καλή πορεία το σύνολο των ασιατικών αγορών.

Η ανάκαμψη των forwards του γουάν και η υπόνοια ότι η Κίνα θα «αφήσει» το νόμισμά της να ενισχυθεί το επόμενο διάστημα επηρέασε αρκετά αρνητικά το χρηματιστήριο της χώρας, με αποτέλεσμα ο CSI 300 να υποχωρήσει κατά 0,91%, ενώ ο Shanghai Composite κινήθηκε κατά 0,73% χαμηλότερα.

Αντίθετα κέρδη 0,6% σημείωσε ο ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να αγγίζει το επίπεδο του 2,5 προς ένα. Οριακά κέρδη 0,11% για τον Nikkei στην αγορά της Ιαπωνίας.

Θετική η εικόνα για την αγορά της Αυστραλίας, όπου ο ASX ενισχύθηκε κατά 0,19%, ενώ διαθέσεις ράλι καταγράφηκαν στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να σημειώνει άνοδο της τάξης του 1,46%. Οριακή υποχώρηση 0,08% για τον Kospi της Ν. Κορέας.

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 0,2% για τον DAX 30, ενώ πτώση κατά 0,1% σημειώνουν οι FTSE 100 και CAC 40.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της FED και η επιβεβαίωση ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν στα ιστορικά χαμηλά τους, τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στην Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow έκλεισε με πτώση 0,03% στις 10.970,37 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,17% στις 1.189,44 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,3% στις 2.436,81 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v