Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 22 μηνών οι ασιατικές αγορές

Τα θετικά στοιχεία από τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ στήριξαν τις αγοραστικές διαθέσεις στην Ασία, οδηγώντας τις αγορές της περιοχής κοντά σε υψηλό 22 μηνών. Κέρδη 0,3% για Nikkei, 0,8% για Κίνα.

Σε θετική πορεία οι ασιατικές αγορές, οι οποίες άγγιξαν υψηλό 22 μηνών, καθώς τα θετικά στοιχεία από τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ενίσχυσαν την πίστη στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Η υποχώρηση του γεν στήριξε τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων, ενώ ανοδική κίνηση χαρακτήρισε και τους τίτλους μεταλλευτικών εταιριών.

Κέρδη 0,3% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού ο οποίος παρέμεινε κοντά σε υψηλό 22 μηνών και «ανέβασε» τα κέρδη του από τις αρχές του έτους πλησίον του 4%.

Θετική επίδραση στις επενδυτικές διαθέσεις για αγορές είχε και η ανακοίνωση εκ μέρους της EPFR Global ότι οι εισροές κεφαλαίων σε μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια αναδυόμενων αγορών έφθασαν στα 3,27 δισ. δολάρια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Απριλίου, γεγονός που «δείχνει» ότι η διάθεση ανάληψης ρίσκου από τους επενδυτές παραμένει ισχυρή.

Άνοδος 0,3% σημείωσε ο Nikkei στο Τόκιο, ενώ κατά το ίδιο ποσοστό ενισχύθηκε και ο ASX στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Ισχυρά κέρδη 1,34% για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ μοναδική «παραφωνία» αποτέλεσε ο Kospi της Ν. Κορέας, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,5%.

Σε τροχιά κερδών και το χρηματιστήριο της Κίνας, με τον CSI 300 να κινείται κατά 0,85% υψηλότερα, ενώ κέρδη της τάξης του 0,76% σημείωσε ο Shanghai Composite.

Αντιστροφή τάσεων, μετά τις χθεσινές πιέσεις υποδεικνύουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 0,7% για τους DAX 30 και CAC 40, ενώ κατά 0,4% υψηλότερα κινείται ο FTSE 100.

Η απροσδόκητη αύξηση στις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ κράτησε σε θετικό πρόσημο τη Wall Street κατευνάζοντας τις ανησυχίες για την εκτίναξη του κόστους δανεισμού της Ελλάδας και την αύξηση στους νέους ανέργους. Πιο συγκεκριμένα,  ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,27% στις 10.927,37 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,34% στις 1.186,49 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,23% στις 2.436,81 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v