Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκτη εβδομάδα ανόδου στη Wall

Μια "ανάσα" απέχει πλέον ο Dow Jones από το ψυχολογικό όριο των 11.000 μονάδων, καθώς η Wall έκλεισε έκτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα εν μέσω αισιοδοξίας για ισχυρά αποτελέσματα Q1 από τις αμερικανικές εταιρίες.

Μια "ανάσα" απέχει πλέον ο Dow Jones από το ψυχολογικό όριο των 11.000 μονάδων, καθώς η Wall έκλεισε έκτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα εν μέσω αισιοδοξίας για ισχυρά αποτελέσματα α' τριμήνου από τις αμερικανικές εταιρίες.

Στο θετικό κλίμα στην αμερικανική αγορά συνέβαλαν επίσης οι ελπίδες ισχυροποίησης της διεθνούς ανάκαμψης και τα σενάρια συμφωνίας στην Ε.Ε. για αποσαφήνιση των όρων ενός πιθανού δανεισμού της Ελλάδας.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,64% στις 10.997 μονάδες, ο S&P εμφάνισε κέρδη 0,67% στις 1.194 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,71% στις 2.454 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο Dow Jones υπερέβη, έστω και ενδοσυνεδριακά, τις 11.000 μονάδες για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 2008, μια κίνηση με σημασία, αν και οι περισσότεροι traders επισημαίνουν ότι το εν λόγω όριο είναι καθαρά ψυχολογικής σημασίας.

Οι επενδυτές περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων α΄τριμήνου, που μπαίνει σε εντατικό ρυθμό από την ερχόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις επικρατούσα πρόβλεψη μεταξύ των αναλυτών, οι εταιρίες του Standard & Poor's 500 στο α΄τρίμηνο προβλέπεται να εμφανίσουν αύξηση κερδών 36,8% σε σχέση με το α΄3μηνο 2009.

Οι επενδυτές αγωνιούν βέβαια να δουν κατά πόσον οι θετικές εκπλήξεις θα είναι αρκετά θετικές ώστε να ωθήσουν το χρηματιστήριο ακόμη υψηλότερα, καθώς υπάρχουν και φόβοι ότι πολλές καλές ειδήσεις έχουν προεξοφληθεί.

Η Alcoa ανοίγει τον χορό των αποτελεσμάτων μετά το κλείσιμο της συνεδρίσης της Δευτέρας, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα ανακοινώνουν μεταξύ άλλων οι κολοσσοί Intel, Google και General Electric.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της υποχωρούσε οριακά κατά 0,04% στα 26,73 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας με πτώση 0,25% στα 3,94 δολάρια. Άνοδος 1,85% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 6,06 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, με σημαντικά κέρδη και με άνοδο επί έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο τερμάτισε 1,04% υψηλότερα στις 5.772 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη εμφάνισε κέρδη 1,31% στις 6.252 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 1,75% στις 4.048 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v