Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall με το βλέμμα σε Q1 και Ελλάδα

Οι ελπίδες ισχυροποίησης της ανάκαμψης στηρίζουν την Wall σε σημαντική άνοδο, εν αναμονή της έναρξης περιόδου εταιρικών κερδών α΄τριμήνου. Ωθηση χάρη στις φήμες για το ελληνικό σχέδιο - κέρδη στις ευρωαγορές.

Οι ελπίδες ισχυροποίησης της ανάκαμψης στην διεθνή οικονομία στηρίζουν τα χρηματιστήρια σε εύρωστη άνοδο, ενόψει της έναρξης της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων α΄τριμήνου, την επόμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης Dow Jones αποκομίζει κέρδη 0,52%  στις 10.983 μονάδες, ο S&P 0,46% στις 1.191 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,37% στις 2.445 μονάδες.

Οι φημολογίες ότι επίκειται πρόγραμμα έμπρακτης διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, επιτείνουν τα κέρδη

Στην προηγούμενη συνεδρίαση επικράτησαν έντονες πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εξαιτίας φόβων για χρεοκοπία της Ελλάδας, φόβους που όμως «ξέχασε» εύκολα η Wall Street, η οποία έκλεισε με κέρδη χάρη στην καλή εικόνα του αμερικανικού λιανικού εμπορίου τον Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων α΄τριμήνου μπαίνει σε εντατικό ρυθμό από την ερχόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις επικρατούσα πρόβλεψη μεταξύ των αναλυτών, οι εταιρίες του Standard & Poor's 500 στο α΄τρίμηνο προβλέπεται να εμφανίσουν αύξηση κερδών 36,8% σε σχέση με το α΄3μηνο 2009.

Οι επενδυτές αγωνιούν βέβαια να δουν κατά πόσον οι θετικές εκπλήξεις θα είναι αρκετά θετικές ώστε να ωθήσουν το χρηματιστήριο ακόμη υψηλότερα, καθώς υπάρχουν και φόβοι ότι πολλές καλές ειδήσεις έχουν προεξοφληθεί.

Η Alcoa ανοίγει τον χορό των αποτελεσμάτων μετά το κλείσιμο της συνεδρίσης της Δευτέρας, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα ανακοινώνουν μεταξύ άλλων οι κολοσσοί Intel, Google και General Electric.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE Eurofirst ενισχύεται 1%, με τον FTSE να αποκομίζει κέρδη 0,83%, τον DAX 0,27%, τον CAC 1,23%.

Σημαντικά κέρδη απεκόμισαν και τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Μέσα στο περιβάλλον βελτίωσης των προοπτικών οικονομικής ανάκαμψης, τα εμπορεύματα αποκομίζουν νέα σημαντική άνοδο, με τον χρυσό να ενισχύεται στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών, το πετρέλαιο να κερδίζει 1% και το αλουμίνιο εκτινάσσεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v