Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το λιανεμπόριο στηρίζει την Wall Street

Η ανέλπιστα μεγάλη αύξηση στις λιανικές πωλήσεις Μαρτίου, περιόρισε τις πιέσεις που προκάλεσε αρχικά στην Wall η αγωνία για την ελληνική κρίση και η ξαφνική αύξηση στους νέους ανέργους. Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Η ανέλπιστα μεγάλη αύξηση στις λιανικές πωλήσεις Μαρτίου στην αμερικανική οικονομία, περιόρισε τις πιέσεις που προκάλεσε αρχικά στην Wall Street η αγωνία για την ελληνική κρίση και η ξαφνική αύξηση στους νέους ανέργους.

Μετά από ένα πτωτικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 0,1% στις 10.908 μονάδες, ο S&P 0,11% στις 1.183 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,09% στις 2.433 μονάδες.

Η ευχάριστη έκπληξη στη σημερινή συνεδρίαση προήλθε από το μέτωπο των λιανικών πωλήσεων, που αυξήθηκαν τον Μάρτιο 9%, αρκετά παραπάνω απ’όσο αναμενόταν.

Νωρίτερα όμως, υπήρξε και δυσάρεστη έκπληξη, καθώς οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν αιφνιδιαστικά κατά 18.000 στις 460.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική οικονομία. Οι αναλυτές περίμεναν ότι 435.000 νέοι άνεργοι θα καταθέσουν αίτηση.

Το ενδιαφέρον μονοπωλεί το ελληνικό ζήτημα, όπου το κόστος δανεισμού για το ελληνικό κράτος εκτινάχθηκε σε νέο επίπεδο ρεκόρ, ενώ το χρηματιστήριο των Αθηνών «βούλιαξε» 3,1%.

Τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όσο και η Bank of England διατήρησαν σταθερό το κόστος δανεισμού του ευρώ και της στερλίνας αντιστοίχως, στις τακτικές συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,86% χαμηλότερα στις 5.712 μονάδες, ο DAX 0,8% χαμηλότερα στις 6.172 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 1,18% στις 3.979 μονάδες.

Από το μέτωπο των εταιρικών ειδήσεων, η UAL Corp. που ενισχύεται 7% και η US Airways Group που κερδίζει σχεδόν 20%μ βρίσκονται στο επίκεντρο, μετά το δημοσίευμα των New York Times ότι οι δύο εταιρίες εμπλέκονται σε συνομιλίες συνεργασίας.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και ο κλάδος λιανικού εμπορίου, μετά τις ανακοινώσεις για τα μεγέθη πωλήσεων Μαρτίου. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 9,1% ενώ οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 8% με 10% κατά μέσο όρο, χάρη στις αγορές για τον εορτασμό του Πάσχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v