Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το βλέμμα στο Bernanke η Wall Street

Χαμηλότερα των 11.000 μονάδων κινείται και πάλι ο Dow Jones με την ομιλία Bernanke και την έκδοση ομολόγων να βρίσκονται στο επίκεντρο. Απώλειες σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι.

Η επιστροφή της ελληνικής κρίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και επιφυλακτικότητα εν αναμονή καθοριστικής δημοπρασίας 10ετών ομολόγων από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, ασκούν πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο.
 
Μετά από πέντε εβδομάδες ανόδου, που ώθησαν τον Dow Jones σε απόσταση αναπνοής από τις 11.000 μονάδες, επικρατούν επιφυλακτικές τάσεις και ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,36% στις 10.930 μονάδες, ο S&P 0,28% στις 1.186 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,03% στις 2.436 μονάδες.

Τα yields των 10ετών αμερικανικών ομολόγων «φλερτάρουν» με το 4% και η αγορά αναρωτιέται κατά πόσον η άνοδος οφείλεται στην βελτίωση της οικονομίας ή στο ότι οι επενδυτές ομολόγων αγωνίζονται να ανταποκριθούν στην διογκωμένη προσφορά.

Σε αυτή την προσφορά περιλαμβάνεται η σημερινή δημοπρασία 10ετών ύψους 21 δισ. δολ. Οι αναλυτές φοβούνται ότι αν το επιτόκιο ενισχυθεί πολύ, θα προκαλέσει ζημιά στην αγορά ακινήτων, που εξακολουθεί να «σέρνεται.» Ενόψει της σημερινής δημοπρασίας, η απόδοση μειώνεται 2 μονάδες βάσης στο 3,93%.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών T. Geithner στο Πεκίνο, που σήμερα θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις οικονομικές σχέσεις του Πεκίνου. Φημολογείται ότι η Κίνα μπορεί να διευρύνει την κλίμακα διακύμανσης του γουάν έναντι του δολαρίου από το συν/πλην 0,3% στο συν/πλην 0,5% ημερησίως.

Σήμερα, θα παραθέσει ομιλία ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ σε συνέδριο με θέμα τις «οικονομικές προκλήσεις για την αμερικανική οικονομία.» Οι επενδυτές θα αναζητήσουν σε αυτή την ομιλία ενδείξεις για την μελλοντική πιστωτική πολιτική της Fed.

Από το εταιρικό μέτωπο, η Daimler υποχωρεί 0,56% μετά την επίσημη ανακοίνωση της συμμαχίας της με την Nissan (-0,17%) και την Renault στα μικρά αυτοκίνητα.

Η Family Dollar (+0,8%) και η Monsanto (-0,9%) περιλαμβάνονται στις εταιρίες που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα τριμήνου.

Η ελληνική κρίση εξακολουθεί να βαραίνει το επενδυτικό κλίμα στις ευρωαγορές και ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,32% χαμηλότερα στις 5.762 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,48% στις 6.222 μονάδες, ενώ ο CAC 0,67% χαμηλότερα στις 4.026 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v