Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλησιάζει τις 11.000 μονάδες ο Dow Jones

Κέρδη στη Wall μετά τα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας την Παρασκευή, την απροσδόκητη αύξηση στις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών και την άνοδο του δείκτη ISM υπηρεσιών, τη Δευτέρα. Αργία στις ευρωαγορές.

Κέρδη στη Wall μετά τα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας την Παρασκευή, την απροσδόκητη αύξηση στις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών και την άνοδο του δείκτη ISM υπηρεσιών. Αργία στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, συνολικά 162.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο –αισιόδοξη ένδειξη για τους αναλυτές όσον αφορά την ανάκαμψη της οικονομίας- αν και ο δείκτης ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητος στο 9,7%. Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα χάθηκαν 14.000 θέσεις.

Απροσδόκητη αύξηση 8,2% σημείωσαν οι εκκρεμείς πωλήσεις ακινήτων στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο έναντι πτώσης 7,8% τον Ιανουάριο ενώ σημαντική βελτίωση παρουσίασε και ο δείκτης ISM υπηρεσιών στις ΗΠΑ το Μάρτιο διαμορφούμενος στο 55,4% έναντι 53% τον προηγούμενο μήνα.

Στη συνεδρίαση ο Dow κερδίζει 0,42% στις 10.972 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,75% στις 1.186 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υψηλότερα 0,95% στις 2.425 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις στην προηγούμενη συνεδρίαση της Πέμπτης ο Dow ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του σε υψηλό 18 μηνών.

Παράλληλα θετικά επιδρά στην ψυχολογία των επενδυτών και οι εκτιμήσεις ισχυρών πωλήσεων της Apple για το νέο iPad που κυκλοφόρησε στην αγορά μόλις το Σάββατο. Σημειώνεται πως το Σαββατοκύριακο η Apple πούλησε περισσότερα από 300.000 iPad, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης. Η μετοχή της Apple κερδίζει 0,5%.

Κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο, με τη μετοχή της Citigroup να ενισχύεται 1,5%, τη Bank of America 0,6% και τη Wells Fargo 0,7%.

Άνοδος 1,7% για το πετρέλαιο με την τιμή να διαμορφώνεται στα 86,67 δολ./βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v