Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια πτώση Wall λόγω απασχόλησης

Τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά εργασίας ωθούν ελαφρώς χαμηλότερα την Wall Street στο κλείσιμο ενός κατά τ’ άλλα «δυνατού» τριμήνου (+5%). "Ρηχές" οι συναλλαγές, ήπιοι τόνοι και στις ευρωαγορές.

Τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά εργασίας ωθούν ελαφρώς χαμηλότερα την Wall Street στο κλείσιμο ενός κατά τ’ άλλα «δυνατού» τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,22% στις 10.883 μονάδες, ο S&P 0,26% στις 1.170 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,14% στις 2.406 μονάδες.

Οι κινήσεις είναι περιορισμένες και οι συναλλαγές «ρηχές» αυτές τις ημέρες, που απουσιάζουν πολλοί επενδυτές λόγω των αργιών για το καθολικό και ορθόδοξο Πάσχα.

Και η χθεσινή συνεδριαση χαρακτηρίστηκε από ήπιους τόνους, με εξαίρεση στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, που δραστηριοποιήθηκε χάρη στο νέο iPhone της Apple.

Συνολικά στο τρίμηνο, ο δείκτης S&P 500 έχει εμφανίσει άνοδο 5% μέχρι το κλείσιμο της Μεγάλης Τρίτης, αντλώντας στήριξη από την απομάκρυνση φόβων οτι η αμερικανική οικονομία θα διολισθήσει σε «διπλή» ύφεση.

Οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της αμερικανικής οικονομίας μειώθηκαν αναπάντεχα κατά 23.000 τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιησε το ινστιτούτο ερευνών ADP.

Τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην συνέχεια ήταν μικτού περιεχομένου, με αναπάντεχη υποχώρηση και στον δείκτη μεταποίησης Σικάγο PMI (στο 58,8), αλλά ανέλπιστη αύξηση 0,6% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Φεβρουάριο.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Honeywell ενισχύεται μετά την αναβάθμιση του outlook α΄τριμήνου.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν σήμερα η αλυσίδα φαρμακείων Rite Aid και μετά το κλείσιμο η Research In Motion και η Micron Technology.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί και στα ασιατικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι πιέσεις εντάθηκαν στις ευρωαγορές μετά την απογοητευτική ανάγνωση του δείκτη ιδιωτικής απασχολησης, με τον δείκτη FTSE να υποχωρεί 0,1% στις 5.666 μονάδες, τον DAX 0,31% στις 6.123 μονάδες, ενώ τον CAC 0,61% στις 3.963 μονάδες.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v