Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες διακυμάνσεις στην Wall Street

Η καλή στατιστική εικόνα και η τεχνολογική άνοδος χάρη στο νέο προϊόν της Apple, προσφέρουν στήριξη στην Wall, παρά τις ρευστοποιήσεις κερδών σε τράπεζες-ενέργεια και τους χαμηλούς, λόγω εορτών, όγκους συναλλαγών.

Σταθεροποιητική εικόνα, με ήπιες διακυμάνσεις και περιορισμένο, λόγω των πασχαλινών αργιών, όγκο συναλλαγών, εμφανίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από δύο συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις.

Οι ρευστοποιήσεις κερδών σε τράπεζες και ενέργεια αφαιρούν τα αρχικά κέρδη της συνεδρίασης, αλλά πάντως η καλή στατιστική εικόνα και η τεχνολογική άνοδος χάρη στο νέο προϊόν της Apple, προσφέρουν στήριξη στους βασικούς δείκτες.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται αυτή την ώρα πρακτικώς αμετάβλητος στις 10.890 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,15% στις 1.171 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,08% στις 2.402 μονάδες.

Οι διεθνείς αγορές προσέγγισαν το πρόσφατο υψηλό 17,5 μηνών, καθώς η πτώση του δολαρίου τροφοδότησε ράλι στις τιμές των εμπορευμάτων.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες με νέα κέρδη, μετά από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες. Τα εμπορεύματα ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι και της χθεσινής συνεδρίασης.

Από το στατιστικό μέτωπο, ο δείκτης S&P/Case-Shiller για τις τιμές των ακινήτων έδειξε μικτή εικόνα, με ανέλπιστη άνοδο σε προσαρμοσμένη βάση και περαιτέρω πτώση σε μη προσαρμοσμένη εποχικά βάση.

Θετική ήταν η επίδραση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μαρτίου, που εμφάνισε βελτίωση τον Μάρτιο.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις ξεχωρίζουν η Apple που αποκομίζει κέρδη 1,5% και η Verizon Communications που ενισχύεται αναλόγως, μετά το δημοσίευμα ότι η Apple σχεδιάζει νέο iPhone, που θα περιλαμβάνουν μια εκδοση συμβατή με το δίκτυο της Verizon.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται και οι εξορυκτικές επιχειρήσεις, όπως η Vale, μετά την υπογραφή νέων συμβάσεων για την αποτίμηση του σιδηρομεταλλεύματος.

Με κέρδη έκλεισαν, χάρη στα εμπορεύματα, οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες, ενώ μικτή εικόνα επικράτησε στο κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,67% χαμηλότερα στις 5.672 μονάδες, ο DAX 0,23% χαμηλότερα στις 6.142 μονάδες, ενώ ο CAC υποχώρησε 0,33% στις 3.987 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v