Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορεύματα και Apple στηρίζουν την Wall

Η απουσία"κακών" ειδήσεων και οι ελπίδες ενδυνάμωσης της ανάκαμψης, στηρίζουν σε νέα ήπια άνοδο την Wall . Πρωταγωνιστές και σήμερα τα εμπορεύματα -στο επίκεντρο Apple και Verizon με το νέο iPhone. Μικτή εικόνα ευρωαγορών.

Η απουσία"κακών" ειδήσεων και οι ελπίδες ενδυνάμωσης της οικονομικής ανάκαμψης, στηρίζουν σε περαιτέρω ήπια άνοδο το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης και ειδικά μετά την ανακοίνωση της βελτίωσης καταναλωτικού κλίματος, επικράτησε αισθητή άνοδος, αλλά στη συνέχεια επικράτησαν ρευστοποιήσεις σε τράπεζες και ενεργειακές επιχειρήσεις, και κυριάρχησε σταθεροποιητική εικόνα.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται αυτή την ώρα πρακτικώς αμετάβλητος στις 10.890 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,15% στις 1.171 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,08% στις 2.402 μονάδες.

Οι διεθνείς αγορές πλησιάζουν κοντά στο πρόσφατο υψηλό 17,5 μηνών, καθώς η πτώση του δολαρίου τροφοδοτεί ράλι στις τιμές των εμπορευμάτων.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες με νέα κέρδη, μετά από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες. Τα εμπορεύματα ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι και της χθεσινής συνεδρίασης.

Ο δείκτης S&P/Case-Shiller για τις τιμές των ακινήτων έδειξε μικτή εικόνα, με ανέλπιστη άνοδο σε προσαρμοσμένη βάση και περαιτέρω πτώση σε μη προσαρμοσμένη εποχικά βάση.

Θετική ήταν η επίδραση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μαρτίου, που εμφάνισε βελτίωση τον Μάρτιο.

Η Apple αποκομίζει κέρδη 1,5% και η Verizon Communications αναλόγως, μετά το δημοσίευμα ότι η Apple σχεδιάζει νέα iPhones, που θα περιλαμβάνουν μια εκδοση συμβατή με το δίκτυο της Verizon.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται και οι εξορυκτικές επιχειρήσεις, όπως η Vale, μετά την υπογραφή νέων συμβάσεων για την αποτίμηση του σιδηρομεταλλεύματος.

Με κέρδη έκλεισαν, χάρη στα εμπορεύματα, οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες, ενώ μικτή εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,19% στις 5.699 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,06% στις 6.160 μονάδες, ενώ ο CAC διαμορφώνεται σχεδόν αμετάβλητος στις 4.001 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v