Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές διαθέσεις στην Wall Street

Η βύθιση πολεμικού πλοίου της Ν. Κορέας στην Κίτρινη Θάλασσα, προκάλεσε ανησυχίες στο γεωπολιτικό στερέωμα και αφαίρεσε τα μικρά κέρδη που απεκόμιζε η Wall Street. Τέταρτη κερδοφόρος εβδομάδα στις ευρωαγορές.

Η βύθιση πολεμικού πλοίου της Νοτίου Κορέας κοντά στα χωρικά ύδατα της Βορείου Κορέας, κατόπιν πιθανού πλήγματος από τορπίλη, προκάλεσε ανησυχίες στο γεωπολιτικό στερέωμα και αφαίρεσε τα ήπια κέρδη που απεκόμιζαν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,16% στις 10.823 μονάδες, ο S&P 0,31% στις 1.162 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,47% στις 2.386 μονάδες.

Νωρίτερα, η πολυπόθητη συμφωνία για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας προσέφερε ανακούφιση στις διεθνείς αγορές και η Wall Street ξεκίνησε την συνεδρίαση σε υψηλότερα επίπεδα, παρά την μικρή υποβάθμιση στο ΑΕΠ δ΄τριμήνου.

Το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε 5,6% στην τελική μέτρηση του υπουργείου Εμπορίου, έναντι 5,9% στην προηγούμενη μέτρηση. Πάντως, οι αγορές παραγώγων αντέδρασαν με περιορισμένη συγκράτηση στην ανακοίνωση.

Από το εταιρικό μέτωπο, θετικά αντιδρά η μετοχή της Apple στην αναβάθμιση από την Credit Suisse.

Θετική ψυχολογία επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, χάρη στην ελληνική στήριξη, αλλά πάντως οι τάσεις το μεσημέρι διαμορφώθηκαν διορθωτικές, μετά την κατάκτηση υψηλών 18 μηνών, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στους κλάδους φαρμάκων και πετρελαίου.

Ο FTSE στο Λονδίνο έκλεισε 0,43% χαμηλότερα στις 5.703 μονάδες, ο DAX 0,21% χαμηλότερα στις 6.120 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 0,29% στις 3.988 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v