Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία και στατιστικά συγκρατούν την Wall

Η υποβάθμιση της Πορτογαλίας και υποτονικά στατιστικά στοιχεία από την αμερικανική οικονομία, επαναφέρουν κλίμα αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές και "κόβουν τη φόρα" των τελευταίων συνεδριάσεων στην Wall Street.

Η υποβάθμιση της Πορτογαλίας και υποτονικά στατιστικά στοιχεία από την αμερικανική οικονομία, ασκούν πιέσεις στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,4% στις 10.844 μονάδες, ο S&P 0,53% στις 1.167 μονάδες, ο Nasdaq 0,64% στις 2.399 μονάδες.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε μικρή και χαμηλότερη της αναμενόμενης αύξηση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών, καθώς και ξαφνική πτώση στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών τον Φεβρουάριο.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση η Wall Street σημείωσε νέο ράλι τιμών στις τελευταίες ώρες της συνεδρίασης, με εύρωστη άνοδο σε μετοχές πρώτων υλών και βιομηχανίας.

Οι ανησυχίες για την ευρωζώνη συνεχίζουν να επιβαρύνουν την επενδυτική ψυχολογία, καθώς εμφανίζονται ποικίλα εμπόδια στην οικονομική στήριξη της Ελλάδας και η Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,07%, ο DAX 0,05%, ο CAC 0,54%, ενώ η αγορά της Πορτογαλίας εμφανίζει απώλειες 2%.

Στην Wall Street, η μετοχή της MF Global αντιδρά με εκτίναξη 15% στον διορισμό πρώην στελέχους της Goldman Sachs ως διευθύνοντος συμβούλου.

Η Adobe Systems αντιδρά με άνοδο 5,4% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η Builder Lennar αποκομίζει ανάλογα κέρδη μετά την μείωση των ζημιών της.

Η ConocoPhillips αντιδρά με ήπια άνοδο στην μείωση τους μεριδίου της στην Lukoil σto 10% και την επαναγορά μετοχών ύψους 5 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v