Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αγορά ακινήτων προσφέρει στήριξη στην Wall

Ηπια άνοδο σημειώνουν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, μετά τα ικανοποιητικά μεγέθη από την κρίσιμη αγορά ακινήτων. Εταιρικά αποτελέσματα και εξαγορές στήριξαν σΣε υψηλό 17 μηνών τις ευρωαγορές.

Ηπια άνοδο σημειώνουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τα ικανοποιητικά μεγέθη από την κρίσιμης σημασίας αγορά ακινήτων.

Διορθωτικά κινούνται οι κλάδοι υγείας, που εκτινάχθηκαν χθες στον απόηχο της προώθησης της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας από την αμερικανική κυβέρνηση.

Μετά από σταθεροποιητικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,43% στις 10.831 μονάδες, ο S&P 0,2% στις 1.168 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,26% στις 2.401 μονάδες.

Παρά το υποτονικό κλίμα στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, ο Dow έκλεισε τελικώς χθες με νέα άνοδο, στα υψηλότερα επίπεδα 17 μηνών.

Τα στατιστικά στοιχεία για την αγορά ακινήτων, που παραμένει ένας από τους «αδύναμους κρίκους» της αμερικανικής οικονομίας, έδειξαν ότι οι μεταπωλήσεις οικιών μειώθηκαν λιγότερο απ'όσο αναμενόταν τον Φεβρουάριο και αυξήθηκαν 7% σε ετήσια βάση.

Θετικά επιδρούν στην επενδυτική ψυχολογία τα σχόλια κορυφαίου στελέχους της Fed, που δήλωσε ότι η απαράδεκτα υψηλή ανεργία και ο συγκρατημένος πληθωρισμός δημιουργούν την εικόνα ότι η πιστωτική πολιτική των ΗΠΑ θα παραμείνει «διευκολυντική» για αρκετούς μήνες ακόμη.

Η συνεχιζόμενη δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνευσεων ανά τον πλανήτη, επίσης λειτουργεί ευεργετικά στο χρηματιστηριακό κλίμα.

Η μετοχή της Baidu εκτινάσσεται 3% μετά την ανακοίνωση της ανταγωνιστικής Google για διακοπή εργασιών στην Κίνα.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η Lions Gate, η Time Warner και η Access Industries έχουν καταθεσει ανταγωνιστικές προσφορές για την MGM.

Η μετοχή της Walgreen ενισχύεται μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της Adobe Systems για τη συνέχεια.

Ττα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν σε υψηλό 17 μηνών, με ελπίδες εξεύρεσης λύσης για την ελληνική κρίση πριν την συνοδο κορυφής της Ε.Ε. την Πέμπτη.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,53% στις 5.673 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,58% στις 6.022 μονάδες, ενώ ο CAC 0,74% υψηλότερα στις 3.957 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v