Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταβλητότητα στη Wall λόγω 4πλής λήξης παραγώγων

Στο μοτίβο της προηγούμενης, χωρίς ιδιαίτερο προσανατολισμό, συνεδρίασης, κινείται η Wall και η «τετραπλή λήξη» συμβολαίων στις αγορές παραγώγων συμβάλλει στην μεταβλητότητα. Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές.

Στο μοτίβο της προηγούμενης, χωρίς ιδιαίτερο προσανατολισμό, συνεδρίασης, κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Μεμονωμένες εταιρικές ειδήσεις συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον, ειδικά εν τη απουσία στατιστικών ανακοινώσεων, ενώ η «τετραπλή λήξη» συμβολαίων στις αγορές παραγώγων συμβάλλει στο κλίμα μεταβλητότητας.

Μετά από ανοδικό άνοιγμα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,14% στις 10.762 μονάδες, ο S&P 0,3% στις 1.162 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,5% στις 2.379 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν με μικτά πρόσημα χθες, αλλά πάντως ο Dow τερμάτισε με κέρδη, σημειώνοντας οκτώ συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις.

Επίδραση στην σημερινή συνεδρίαση θα έχει η λήξη συμβολαίων stock index futures, stock index options, stock options και single stock futures.

Από το εταιρικό μέτωπο, κυριαρχεί η προειδοποίηση της Palm για αισθητά χαμηλότερες πωλήσεις στο έτος και η ζημιά 18,5 εκατ. δολ. στο γ΄τρίμηνο. Η μετοχή της εταιρίας φορητών υπολογιστών διολισθαίνει 15%.

Ο τίτλος της βρετανικής Lloyds Banking Group στη Νέα Υόρκη εκτινάσσεται 9% μετά την δήλωση της κυβέρνησης ότι η εταιρία θα είναι κερδοφόρος στο 2010.

Η Best Buy αντιδρά με άνοδο 3% στην αναβάθμισή της από την Goldman Sachs.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με κυρίως ανοδική εικόνα, ενώ στις ευρωαγορές οι τραπεζικές μετοχές «ακολούθησαν» την Lloyds και στήριξαν τους μεγάλους βασικούς δείκτες στα υψηλότερα επίπεδα 17 μηνών, ενδοσυνεδριακά.

Ωστόσο το επιφυλακτικό άνοιγμα της Wall επαναφέρει σταθεροποιητική εικόνα και στις ευρωαγορές και αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,18%, ο DAX ενισχύεται 0,12%, ενώ ο κινείται CAC ενισχύεται 0,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v