Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει ανοδικά η Wall μετά τα σταθερά επιτόκια

Με αργό αλλά σταθερό ρυθμό, η Wall συνεχίζει την ανοδική πορεία των προηγούμενων συνεδριάσεων, καθώς οι αγορές αντιδρούν στην αμετάβλητη στάση της Federal Reserve στα επιτόκια. Κέρδη ευρωαγορών.

Με αργό αλλά σταθερό ρυθμό, το αμερικανικό χρηματιστήριο συνεχίζει την ανοδική πορεία της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι αγορές αντιδρούν στην αμετάβλητη στάση της Federal Reserve στα επιτόκια.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,28% στις 10.716 μονάδες, ο S&P 0,31% στις 1.163 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,28% στις 2.384 μονάδες.

Ο Dow έκλεισε χθες με άνοδο επί έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση και ο S&P 500 τερμάτισε σε υψηλά 17 μηνών, καθώς η Federal Reserve για άλλη μια φορά δήλωσε ότι θα κρατήσει τα επιτόκια χαμηλά για παρατεταμένη περίοδο, ενώ παράλληλα η Standard & Poor's δήλωσε ότι δεν προτίθεται άμεσα να υποβαθμίσει την Ελλάδα.

Πάντως αυξάνονται οι προβλέψεις ότι τον επόμενο μήνα ενδεχομένως η Fed να αλλάξει την φρασεολογία της σε λίγο πιο «επιθετική» έναντι του πληθωρισμού.

Για την ώρα ωστόσο, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας επέτεινε την στρατηγική παροχής ρευστότητας διπλασιάζοντας το πρόγραμμα πιστώσεών της στα 221 δισ. δολ.

Από το στατιστικό μέτωπο, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε περισσότερο απ’όσο αναμενόταν τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, εξαιτίας της μεγάλης πτώσης στις τιμες καυσίμων.

Από το εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της BlackRock ενισχύεται 3,6% μετά την αναβάθμιση σε “outperform” από την Credit Suisse, ενώ η Autodesk ενισχύεται 2,1% μετά την αναβάθμιση από την Goldman Sachs.

Στον αντίποδα, η ζημιογόνος αλυσίδας ενοικίασης βιντεο-κασετών Blockbuster υποχωρεί 33% μετά την δήλωση ότι μπορεί να ζητήσει υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Ανοδικά κινούνται οι διεθνείς αγορές και στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,41%, ο DAX 0,78%, ενώ ο CAC 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v