Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμετάβλητα διατηρεί τα επιτόκια η Fed

Αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά 0%- 0,25% διατηρεί τα επιτόκια η Fed ενώ παράλληλα στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας σημείωσαν ότι αναμένουν ήπια ανάκαμψη στο επόμενο διάστημα.

Αμετάβλητα διατηρεί τα επιτόκια η Fed
Αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά 0%- 0,25% διατηρεί τα επιτόκια η Fed ενώ παράλληλα στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας σημείωσαν ότι αναμένουν ήπια ανάκαμψη στο επόμενο διάστημα. Η τράπεζα στην ανακοίνωσή της τονίζει, για μία ακόμη φορά, ότι τα αμερικανικά επιτόκια "θα παραμείνουν χαμηλά για μακρά περίοδο".

Αναλυτικά, στη συνεδρίαση της Fed αναφέρθηκε ότι  η οικονομική κατάσταση δικαιολογεί τα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα των επιτοκίων για εκτεταμένη χρονική περίοδο. 

Όπως τόνισε η Fed η αμερικανική οικονομία «συνεχίζει να ενισχύεται», αλλά τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου υπογράμμισαν χαρακτηριστικά ότι η αγορά ακινήτων «εξακολουθεί να είναι στάσιμη», ενώ «οι εργοδότες εμφανίζονται απρόθυμοι να αυξήσουν τις προσλήψεις».

«Η τράπεζα θα συνεχίσει να παρακολουθεί την οικονομία αλλά και τις εξελίξεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο και θα αναπτύσσει τα «όπλα» που διαθέτει προκειμένου να προωθήσει την οικονομική σταθερότητα αλλά και την σταθερότητα των τιμών», τονίζεται, επίσης, στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v