Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 17 μηνών ο Dow Jones

Η «υπόσχεση» της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για διατήρηση χαμηλών επιτοκίων στηρίζει σε υψηλά 17 μηνών τη Wall με τον Dow Jones να αποκομίζει κέρδη επί έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Η «υπόσχεση» της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για διατήρηση χαμηλών επιτοκίων «επί μακρόν» και η ανάκαμψη των ενεργειακών και μεταλλευτικών τίτλων, στηρίζουν σε περαιτέρω κέρδη το αμερικανικό χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,47% στις 10.735 μονάδες, ο S&P 0,62% στις 1.166 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,62% στις 2.392 μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται με κέρδη επί έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση και ανήλθε ενδοσυνεδριακά στα υψηλότερα επίπεδα 17 μηνών.

Η «υπόσχεση» της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για διατήρηση χαμηλών επιτοκίων «επί μακρόν» στήριξε τον τραπεζικό κλάδο, ενώ η η ανάκαμψη του πετρελαίου στα 82 δολάρια και των μετάλλων, ωθεί υψηλότερα τις τιμές των μετοχών επιχειρήσεις ενέργειας και μετάλλων.

Κατά την τακτική συνεδρίασή της, η Federal Reserve για άλλη μια φορά δήλωσε ότι θα κρατήσει τα επιτόκια χαμηλά για παρατεταμένη περίοδο, ενώ παράλληλα η Standard & Poor's δήλωσε ότι δεν προτίθεται άμεσα να υποβαθμίσει την Ελλάδα.

Πάντως αυξάνονται οι προβλέψεις ότι τον επόμενο μήνα ενδεχομένως η Fed να αλλάξει την φρασεολογία της σε λίγο πιο «επιθετική» έναντι του πληθωρισμού.

Για την ώρα ωστόσο, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας επέτεινε την στρατηγική παροχής ρευστότητας διπλασιάζοντας το πρόγραμμα πιστώσεών της στα 221 δισ. δολ.

Από το στατιστικό μέτωπο, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε περισσότερο απ’όσο αναμενόταν τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, εξαιτίας της μεγάλης πτώσης στις τιμες καυσίμων.

Από το εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της BlackRock ενισχύεται 3,6% μετά την αναβάθμιση σε “outperform” από την Credit Suisse, ενώ η Autodesk ενισχύεται 2,1% μετά την αναβάθμιση από την Goldman Sachs.

Στον αντίποδα, η ζημιογόνος αλυσίδας ενοικίασης βιντεο-κασετών Blockbuster υποχωρεί 33% μετά την δήλωση ότι μπορεί να ζητήσει υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα 17 μηνών, με τον δείκτη FTSE να ενισχύεται 0,43% στις 5644 μονάδες, τον DAX 0,89% στις 6.024 μονάδες, ενώ τον CAC 0,41% στις 3.957 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v