Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rogers:"Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει"

Το ευρώ δύσκολα θα υπάρχει ως νόμισμα σε 15-20 χρόνια, η στερλίνα θα "βουλιάξει", ενώ οι "φούσκες" της διεθνούς οικονομίας είναι τα treasurys και το real estate στην Κίνα, δήλωσε ο μεγαλοεπενδυτής κ. Jim Rogers.

Rogers:Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει
Το ευρώ δύσκολα θα υπάρχει ως νόμισμα σε 15 - 20 χρόνια, η στερλίνα θα "βουλιάξει" στα επόμενα έτη, ενώ οι δύο "φούσκες" σήμερα στη διεθνή οικονομία είναι τα αμερικανικά ομόλογα και το real estate στην Κίνα, δήλωσε ο θρυλικός μεγαλοεπενδυτής κ. Jim Rogers στο CNBC.com.

"Το ευρώ πιθανότατα θα διαλυθεί στα επόμενα 15 με 20 χρόνια", δήλωσε ο κ. Rogers προσθέτοντας: "Μην με παρεξηγείτε, έχω κι εγώ ευρώ".

"Είχαμε κι άλλες νομισματικές ενώσεις στην Ιστορία που δεν επιβίωσαν και ούτε αυτή πρόκειται να επιβιώσει", συνέχισε.

"Αν η ευρωζώνη βοηθήσει τους Έλληνες, θα αποδυναμωθούν τα θεμέλια του ευρώ", προειδοποίησε. "Καθώς θα ακολουθεί η επόμενη κυβέρνηση που θα ζητά παραχωρήσεις, το νόμισμα θα αποδυναμωθεί εκ των έσω… Εγώ θα άφηνα την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, γιατί τότε όλοι θα έλεγαν ότι το ευρώ είναι σοβαρό νόμισμα", δήλωσε.

Είπε ακόμη ότι τα προβλήματα της βρετανικής οικονομίας προέρχονται από το ογκώδες έλλειμμα και χρέος της Βρετανίας, ενώ παράλληλα τα δύο ατού της χώρας, το πετρέλαιο Βορείου Θαλάσσης και η θέση του Λονδίνου ως χρηματοπιστωτικού κέντρου, φθίνουν.

Το κινεζικό νόμισμα είναι πιθανόν να αντικαταστήσει άλλα νομίσματα σε 20 χρόνια, αλλά είναι παράλογο να το σκεφτόμαστε αυτό από τώρα όπου είναι ένα ελεγχόμενο νόμισμα.

Τέλος, δήλωσε: "Υπάρχουν δύο φούσκες στον κόσμο, η μία είναι τα treasurys και η άλλη το αστικό και παράκτιο real estate της Κίνας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v