Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall

Επιφυλακτικές, μικτές τάσεις επικρατούν στη Wall, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις από τις στατιστικές ανακοινώσεις και με το ελληνικό ζήτημα να επανέρχεται στο επίκεντρο. Επιχείρηση σταθεροποίησης στις ευρωαγορές.

Επιφυλακτικές, μικτές τάσεις επικρατούν στους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας δεν περιείχαν σοβαρές εκπλήξεις.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 10.744 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,03% στις 1.165 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 2.389 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες στα υψηλότερα φετινά επίπεδα και ο δείκτης S&P 500 έχει αποκομίσει κέρδη περίπου 5% μέχρι στιγμής στο έτος.

Οι «σκέψεις» ότι η Ελλάδα θα πρέπει να στραφεί στο ΔΝΤ, εάν χρειαστεί διάσωση, επαναφέρουν το κλίμα νευρικότητα στις αγορές ομολόγων και νομισμάτων.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε μικρή μείωση στον αριθμό των νέων ανέργων, ενώ ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος τον Φεβρουάριο, εξαιτίας κυρίως της παγωνιάς που επικράτησε στην αμερικανική ήπειρο.

Διορθωτικά κινούνται οι τράπεζες μετά το πρόσφατο ανοδικό «σερί» με την Bank of America και την Wells Fargo να υποχωρούν περί το 0,5%.

Η μετοχή της Nike ενισχύεται 1,6% κατόπιν ανακοίνωσης διπλασιασμού των κερδών της.

Ο τίτλος της FedEx υποχωρεί 3% παρά την ανακοίνωση πολύ καλών αποτελεσμάτων τριμήνου, η οποία όμως προεξοφλήθηκε στην άνοδο προηγούμενων συνεδριάσεων.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν με αρνητικές τάσεις, αλλά αυτή την ώρα επικρατεί προσπάθεια σταθεροποίησης, με τον δείκτη FTSE νβα κερδίζει 0,16%, τον DAX 0,1% υψηλότερα, και τον CAC 0,08% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v